Ttela

Saknad kvinna återfanns efter stor sökinsats

- Suzanne Werner suzanne.werner@ttela.se 0520-42 26 19 Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00

En 65-årig kvinna försvann på onsdagen från sitt hem i Norra Björke i Trollhätta­ns kommun. Polisen sökte efter henne med helikopter, hundförare och flera patruller. Under torsdagsfö­rmiddagen återfanns hon vid liv.

Det var vid 12-tiden på onsdagen som den 65-åriga kvinnan försvann från sitt hem i Norra Björke.

– Vi fick larmet vid 21-tiden och vi har haft stor sökinsats hela natten. Kvinnan är sjuk och är utan mediciner, säger Lars Ström.

Polisen sökte med flera bilburna patruller, hundpatrul­ler och helikopter efter kvinnan under natten. Under torsdagsmo­rgonen inleddes ännu en stor sökinsats. Flera polisbilar från Trollhätta­n var ute och letade, liksom hundpatrul­ler och helikopter. Polisen skapade en form av samlingspu­nkt vid hembygdsgå­rden och sökte på både vägar och i terrängen.

Polisen inledde vid 10-tiden en särskild händelse kring insatsen.

– Vilket innebär att vi kan använda mer resurser och kalla in fler från regionen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstales­person.

Exakt hur många som var involverad­e i insatsen var oklart.

– Vi använder de resurser vi kan använda. Vi utgår från området där hon senast var synlig och försöker hitta henne. Vart vi söker är beroende av vilken informatio­n vi fått.

Vid strax efter klockan 11 på torsdagsfö­rmiddagen återfanns kvinnan vid liv. Enligt polisen hade hon tagit kontakt med anhöriga och hittades senare av polis i sökområdet.

– Hon har varit i terrängen och satt sig i kontakt med sina anhöriga. Bedömninge­n nu är att hon har varit frivilligt borta, säger Stefan Gustafsson.

Kvinnan mår efter omständigh­eterna bra.

– Hon har undersökts av ambulanspe­rsonal och allting verkar vara i sin ordning.

Många Norra Björkebor var ute och letade efter kvinnan. Ulrika Svensson, boende i Norra Björke, berättar att det varit en stor uppståndel­se.

– Det har varit väldigt många som varit ute naturligtv­is – det är många som engagerar sig när det händer en sådan sak. Att hon är tillbaka nu känns ju jätteskönt, säger hon.

 ?? Bild: Daniel Gustafsson ?? Polisen inledde en särskild insats i sökandet efter den saknade kvinnan. Hon återfanns på torsdagsfö­rmiddagen efter att ha varit borta i nästan ett dygn.
Bild: Daniel Gustafsson Polisen inledde en särskild insats i sökandet efter den saknade kvinnan. Hon återfanns på torsdagsfö­rmiddagen efter att ha varit borta i nästan ett dygn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden