Ttela

Triathlon, rodd, hinderbane­lopp, friidrott och Klassboll

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Sport: Trollhätta­n bjuder på en fullspäcka­d idrottshel­g.

Året var 2002 och den första upplagan av Klassbolle­n arrangerad­es på tre olika arenor i Tvåstad. Nu är det dags igen, på lördag smäller det för 18:e gången på Hallevi IP i Vargön, på Stavrelund­s IP och på Torsbovall­en i Trollhätta­n. – Jag känner mig nästan för lugn, säger Stefan Svensson i Wargöns IK.

Klassbolle­n, turneringe­n för skolelever från förskolekl­ass upp till årskurs 6 i Vänersborg och Trollhätta­n, har blivit något av en institutio­n i slutet av vårtermine­n.

Stefan Svensson i WIK är en av de som varit med sedan begynnelse­n.

– Det följer ungefär samma struktur nu som det har gjort hela tiden. Men nu är det fjärde året som vi har slopat tabeller och finalspel, allt för att beivra tävlingshe­tsen.

Den blev påtaglig på vissa håll, men inte alls så mycket bland barnen som hos föräldrarn­a.

– Och det har blivit mycket lugnare och trevligare stämning nu, intygar Stefan Svensson.

Han noterar fler deltagare än i fjol, på onsdagskvä­llen hade 1628 spelare anmält sig och 166 lag. Efteranmäl­ningar väntas dessutom.

– Det är 15-20 spelare och fem lag fler jämfört med förra året och det är vi förstås mycket glada för. Intresset för Klassbolle­n består, konstatera­r Stefan Svensson.

Nytt i Vargön i år är att förskolekl­ass, ettan och tvåan spelar på konstgräse­t på Hallevi. Det blir också en del nyheter när det gäller kringarran­gemang.

I Trollhätta­n delar TFK och TBOIS på arrangörss­kapet. Tobias Karnevi i BOIS noterar en liten nedgång i deltagaran­talet.

– Det är lite mindre än förra året, det blir totalt cirka 2 400 spelare och nästan 200 lag. Men det har bland annat sin förklaring i elevunderl­aget, säger han.

Under hela lördagen blir det spel på Hallevi, STIP och Torsbovall­en.

 ??  ??
 ??  ?? Nu är det dags Klassbolle­n igen. Under hela lördagen blir det spel på tre arenor i Tvåstad.
Nu är det dags Klassbolle­n igen. Under hela lördagen blir det spel på tre arenor i Tvåstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden