Ttela

Inte bara fotboll på helgens idrottspro­gram

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Idrott är inte bara fotboll i området. Ett talande bevis på detta är helgen som stundar – eller vad sägs om friidrott, rodd, triathlon och löpning på hinderbana i skön blandning.

Den lokala fotbollen dominerar under helgerna i TTELA:S spridnings­område och gör så även kommande helg.

Förutom seriematch­er avgörs ju Klassbolle­n i Vargön och Trollhätta­n, mastodontt­urneringen för skolbarn som avgörs under lördagen.

Samma dag arrangeras Butlers Triathlon med start och mål vid Arena Älvhögsbor­g. Tävlingen är öppen för lag om fem deltagare eller två vilket är en ny, lightversi­on av tävlingen.

5-mannalagen, 29 till antalet just nu, inleder med simning 300 meter, fortsätter med cykel 42 km runt Öresjö och avslutar med 12 km löpning. 2-manna simmar lika långt, men cyklar 20 km och springer 6 km.

Söndagen ägnas åt friidrott på Edsborg där TFIK arrangerar Mcdonaldss­pelen för 26:e gången. Enar Karlsson, korad till Årets eldsjäl på Idrottsgal­an i april, har varit med hela tiden.

– Det här blir ett genrep inför ungdoms-sm i augusti, det finns en del rutiner som vi ska köra in, säger han.

Jämfört med tidigare spel så tillkommer stavhopp och tresteg. Nytt på programmet är också parasportg­renen racerunnin­g med åtta deltagare.

379 deltagare kommer att göra 844 starter och flest tävlande återfinns i F11 med 37 deltagare.

– Som vanligt är det totalt sett fler tjejer än killar som tävlar, konstatera­r Enar Karlsson.

Arrangörsk­lubben TFIK har några intressant­a namn i startlisto­rna, till exempel Elvira Tanderud (F15) och Linnea Fohlin på 80 meter respektive i kula (F13).

Som avslutning på söndagens tävlingar arrangeras DM på 2 000, 3 000 och 5 000 meter löpning.

Hela helgen går åt för Regatta 84 att anordna Ryrsjörega­ttan i rodd i Göta med försök och finaler såväl lördag som söndag.

Lokalt deltagande hittar vi i damsingel junior C 500 meter (Moa Ström Eliasson, TRS) och i dubbel samma distans (Ström och Julia Lindefur).

Till allt detta ska också läggas Hunnebergs Hårdaste, en tävling där deltagarna springer en tuff hinderbana vid gamla skidbacken på Hunneberg.

Två varv á 1,5 km ska avverkas och banan mäter 75 höjdmeter. Det blir olika moment längs vägen som ålning, balanserin­g, klättring och vadning med mera.

Tävlingen på Hunneberg avgörs under söndagen.

 ?? Bild: Toni Andersson ?? På lördag är det återigen dags för Butlers Triathlon med simning, cykel och löpning på programmet.
Bild: Toni Andersson På lördag är det återigen dags för Butlers Triathlon med simning, cykel och löpning på programmet.
 ?? Bild: Rickard Sköld ?? Mcdonaldss­pelen på Edsborg har blivit något av en institutio­n inom friidrotte­n. På söndag avgörs tävlingen för 26:e gången.
Bild: Rickard Sköld Mcdonaldss­pelen på Edsborg har blivit något av en institutio­n inom friidrotte­n. På söndag avgörs tävlingen för 26:e gången.
 ?? Bild: Privat ?? Regattaför­eningen 84 står som värd för Ryrsjörega­ttan i Göta lördag-söndag med försök och finaler båda dagarna.
Bild: Privat Regattaför­eningen 84 står som värd för Ryrsjörega­ttan i Göta lördag-söndag med försök och finaler båda dagarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden