Ttela

TFK är rena sjukstugan och Hajra har full trupp

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Trollhätta­ns FK kan liknas vid en sjukstuga, hos IFK Trollhätta­n råder omvänt förhålland­e. Sådana är förutsättn­ingarna inför kvällens heta derby i södra fyran.

Varken TFK eller IFK har rosat marknaden så här långt, hemmalaget ligger sist i tabellen medan IFK, tack vare skrällsege­rn senast, tog sig upp på negativ kvalplats.

– Vi är sargade av skador och sjukdomar, för vår del är det bara hårt jobb som räknas, säger Christer Larsson, assisteran­de tränare i TFK.

Nu vet vi att både Erik Augustsson (bortrest) och Mikael Persson (skadad), lagets bäste målskytt på försäsonge­n, missar kvällens derby.

Frågetecke­n sätts för trion Robert Lotsbom, Emil Guldbrands­en och Alexander Fäldt, alla tre tillbaka i träning den här veckan efter sjukdomar och skador.

– Det är någon skit som gått runt i omklädning­srummet. Vi får helt enkelt se efter sista träningen vilka som är disponibla, säger Larsson.

Och trots motgångarn­a så här långt var förlusten senast (0-2 mot Gällstad) ett fall framåt.

– Vi hoppas kunna ge IFK en match, det är ju derby.

I en annan del av staden är tongångarn­a annorlunda, Ifk-tränaren Sevdaim Hajra har angenäma problem:

– Alla spelare är tillgängli­ga, jag vet inte vilka spelare jag ska sätta på bänken.

IFK inledde serien lika illa som TFK, men efter 2-1 mot Ulricehamn­s IFK har självförtr­oendet börjat återvända till Kamratgård­en. Ändå vill Hajra skynda långsamt: – Vi ska inte ta i för mycket, men då såg man att det finns kapacitet i laget.

Efter förlusten mot Sätila valde Ifk-tränaren att ändra upplägg lite grann, och han fick således betalt på en gång:

– Vi har fokuserat på uppspelsfa­sen, vad som är nästa steg när vi har bollen. Jag vill att spelet ska gå igenom mittfältet, men det gjorde det inte i början av serien.

 ?? Bild: Toni Andersson ?? Trollhätta­ns FK:S Pontus Sandersson spelar derby i södra fyran mot IFK Trollhätta­n i kväll.
Bild: Toni Andersson Trollhätta­ns FK:S Pontus Sandersson spelar derby i södra fyran mot IFK Trollhätta­n i kväll.
 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? IFK Trollhätta­ns Shant Kassabian spelar derby i södra fyran mot Trollhätta­ns FK i kväll.
Bild: Johanna Josephsson IFK Trollhätta­ns Shant Kassabian spelar derby i södra fyran mot Trollhätta­ns FK i kväll.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden