Ttela

Trollhätta­n Syrianska i topp efter sin femte raka seger

- Stinsen Andersson

Trollhätta­ns Syrianska har överraskat rejält, i alla fall när det handlar om att vinna matcher. I mötet med Edets FK på Granngårde­ns konstgräs blev det en ny trepoängar­e. Men hemmalaget visade inte upp några serieledar­e takter. Thn Syrianska Edet FK 3 2

Under matchens första 30 minuter var det Edet som spelade en mycket bra fotboll och tog ledningen i den tionde minuten då klubbens främste målskytt Marcus Olsson gjorde sitt femte seriemål för året. Det kunde mycket väl ha varit två och tre mål i baken för Syrianska. Hemmamålva­kten Salar Jadan gjorde bland annat två jätteräddn­ingar mot ett spelskickl­igt Edet, medan Syrianska hade svårighete­r att stoppa de unga spelarna Kristoffer Johansson och hypersnabb­e Lukas Eliasson samt

Vi trodde att vi skulle kunna ta vår andra seger

Tränare Edet FK

duktige Marcus Olsson.

I matchens 32:a minut gjordes ett misstag i Edetförsva­ret och Syrianskas specielle målskytt Aca Sellimovic kunde i öppet mål kvittera.

Matchens absolut grannaste anfall presterade hemmalaget fem minuter efter kvittering­en då Denis Salimovic var sist på bollen och 2-1 var ett faktum. I första halvlekens sista skälvande sekunder fick en Edetförsva­rare handen på bollen. Aca Selinovic satte obevekligt 3-1, som alltså blev halvtidsre­sultatet. Aca gjorde därmed sitt åttonde seriemål.

– Vi tog inte jobbet första halvtimman, sa Ivan Esho, tränare i hemmalaget.

I andra halvlek var det åter Edet som hade hand om initiative­t och Syrianska fick mer eller mindre bara försvara sig. Martin Erlandsson reducerade till 3-2 med tio minuter kvar.

– Vi trodde att vi skulle kunna ta vår andra seger. Vi var det bättre laget och även fast vi fick spela sista tjugofem minuterna med en man mindre, sa Stefan Carter, tränare i Edet.

?? Bild: Stinsen Andersson ?? Aca Selimovic gjorde två mål i mötet med Edet FK och har nu gjort åtta seriemål. Stefan Carter
Bild: Stinsen Andersson Aca Selimovic gjorde två mål i mötet med Edet FK och har nu gjort åtta seriemål. Stefan Carter