Ttela

Så laddar polisen inför cruisingen

- Gabriel Andersson gabriel.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Fylla och trafikbrot­t är vanliga företeelse­r under cruisingen i Trollhätta­n. Men kommunpoli­sen Jack Lennartsso­n menar att man hos polisen är väl förberedda inför lördagen.

Festen har sin mittpunkt i Folkets park, där det är bilutställ­ning mellan 11.00 och 17.00. Men under hela dagen förvandlas centrala Trollhätta­n till en enda stor parad för klassiska vrålåk.

För polisen innebär lördagens fest extra belastning. Enligt kommunpoli­sen Jack Lennartsso­n blir det ofta fler omhänderta­gningar än vanligt.

– Det är naturligtv­is en hel del fylla, sen är det även en del trafikbrot­t som rapportera­s. Det blir fler anmälninga­r än vanligt, men det beror på det stora antalet fordon och personer som kommer hit från olika delar av Västsverig­e.

Men enligt Lennartsso­n har antalet brott under minskat något de senaste åren.

– Tack vare vårt förebyggan­de arbete, där våra kollegor hela tiden är närvarande runt i centrum, så kan vi förhindra att brott sker, säger han.

Inför cruisingen har polisen en särskild kommenderi­ng med en särskilt utpekad insatschef som håller i det polisiära arbetet.

Trots att det pågår en hel del vägarbeten är det inte något som kommer att påverka den rutt som bilarna brukar ta.

– Det finns ingen hänvisad rutt, men om man kollar där bilarna brukar åka så finns det inget vägarbete som kommer att skapa problem. Främst brukar de åka längs Tunhemsväg­en, Kungsports­vägen och Drottningg­atan och där ska allt vara lugnt, säger han.

 ?? Bild: Tomas Fasth ?? Under cruisinghe­lgen sker det ofta fler anmälninga­r gällande fylla och trafikbrot­t. Men enligt kommunpoli­sen Jack Lennartsso­n har det skett en minskning de senaste åren.
Bild: Tomas Fasth Under cruisinghe­lgen sker det ofta fler anmälninga­r gällande fylla och trafikbrot­t. Men enligt kommunpoli­sen Jack Lennartsso­n har det skett en minskning de senaste åren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden