Ttela

Mustafas hund bets ihjäl av en annan hund

Nyheter: Under en promenad attackerad­e en grannhund Mustafa Demircans hund Ester, som dog av sina skador. Trots tragedin har han inte hört ett ord från ägaren till hunden.

- Gabriel Andersson gabriel.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Det var från början en helt vanlig promenad tillsamman­s med familjen Demircans papillon-blandning Ester. Men när en hund bröt sig igenom en grind och bet ihjäl Ester blev det i stället till deras värsta mardröm. – Det har tagit oerhört hårt på oss, säger Mustafa Demircan.

Mustafa Demircan bor tillsamman­s med fru och barn i Nygård, strax norr om Lödöse i Lilla Edets kommun. Det lilla grannskape­t har den senaste tiden varit föremål för diskussion i lokala Facebook-grupper. Anledninge­n är de två hundar som blivit ihjälbitna i området.

– Det började för några månader sedan, då den första hunden blev ihjälbiten. Efter det tog länsstyrel­sen hand om hunden, som sedan avlivades, säger Mustafa Demircan.

Hunden i fråga, en rottweiler, ägdes av en familj som enligt Mustafa Demircan flyttade till området i februari i år. När Mustafas Demircans fru och hans svägerska var ute och gick med deras hundar gick de förbi samma familjs hus, där totalt fyra hundar finns registrera­de.

– Genom en grind kom en av deras rottweiler­hundar och slet tag i vår hund, Ester, och började ruska henne, säger Mustafa Demircan.

Ester kördes sedan akut till Blå Stjärnans djursjukhu­s, men avled senare efter sina skador.

– Det här har tagit oerhört tungt på oss. Ester var en familjemed­lem, och vi mår skit som familj över att hon lämnat oss. De här ägarna visar sådan likgiltigh­et och respektlös­het mot sin omgivning, säger han och fortsätter:

Familjen Demircan gjorde en polisanmäl­an, och blev sedan hänvisade till länsstyrel­sen. Händelsen blev ett stort samtalsämn­e i en lokal Facebook-grupp, där flera riktat stöd gentemot dem. Men enligt Mustafa Demircan har ägarna till hunden inte hört av sig.

– Jag lämnade mitt nummer i en kommentar på något Facebookin­lägg, men har inte hört något. Inte ett ord. Hade de hört av sig och beklagat och gjort något åt situatione­n så hade man tänkt att det är en olycka. Då hade man hade kunnat gå vidare. Men när ingen hör av sig så blir man väldigt uppgiven, säger Mustafa Demircan.

När TTELA når ägaren av den attackeran­de hunden är hon uppgiven och ledsen över vad som hänt, men menar att hon tagit kontakt med Mustafas svägerska.

– Vi beklagade vad som hänt och bad dem höra av sig. Vi blev oerhört ledsna över den hetsjakt mot oss som skedde i den där Facebookgr­uppen, och man började sedan blanda ihop de här två incidenter­na – vilka var väldigt olyckliga händelser, säger hon.

Enligt svägerskan stämmer det att ägaren sökt upp henne.

– De kom förbi och lämnade sitt telefonnum­mer och bad oss berätta hur det hade gått med Ester. När jag senare skickade ett sms om att hon avlidit fick jag som svar att det var tråkigt att det hände, men inget mer. Ingen har tagit kontakt med Mustafa eller någon i familjen överhuvudt­aget, säger hon.

Ärendet ligger just nu hos länsstyrel­sen, där kvinnan har fram till söndagen på sig att lämna ett yttrande.

 ?? Bild: Privat ?? Mustafa Demircans familj har låtit fixa en gravplats till Ester på deras tomt.
Bild: Privat Mustafa Demircans familj har låtit fixa en gravplats till Ester på deras tomt.
 ?? Bild: Privat ?? Ester kämpade på trots bettet, men avled senare på Blå Stjärnans djursjukhu­s.
Bild: Privat Ester kämpade på trots bettet, men avled senare på Blå Stjärnans djursjukhu­s.
 ?? Bild: Privat ?? ”Vi mår skit som familj över att hon lämnat oss”, berättar Mustafa Demircan.
Bild: Privat ”Vi mår skit som familj över att hon lämnat oss”, berättar Mustafa Demircan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden