Ttela

Först ilska – sedan fyra birdies för Längfors

- Toni Andersson

Bollen rullade inte riktigt Per Längfors väg när Europatour­tävlingen i Amsterdam gick in på sin andra dag. Framförall­t inte på det tolfte hålet där det gick åt nio slag för att sänka bollen. – Vi blev lite arga en stund, men sedan spelade han riktigt bra, säger Oliver Larsson, caddie åt Per Längfors.

Efter den första dagens spel på The Internatio­nal Amsterdam låg Per Längfors, Onsjö GK, på en överraskan­de delad andraplats efter att ha gått på fem under par.

– Det är mitt bästa förstavarv på Europatour­en någonsin, sa Per då till Ttela-sporten.

Den andra dagens spel blev dock inte lika lyckosamt för 25-åringen som natten mot fredag fick rejält halsont och vaknade lite krasslig. Av den anledninge­n överlät han kommentare­rna till caddien Oliver Larsson från Lidköping.

” Vi var lite arga en stund, men Per gjorde en birdie på hålet efter och sedan tre till

Oliver Larsson, caddie åt Per Längfors

– Det blev en lite halvtrött morgon. Per spelade ändå bra golf men med lite sämre puttning kanske än på torsdagen.

73 slag, ett över par, blev facit och totalt fyra under par efter två dagars spel betyder att Per Längfors med marginal klarade cuten för andra veckan i rad.

Men så var det fadäsen på hål 12.

– Ett par 5-hål som ligger som i en gryta och man känner inte vinden. Tredje slaget blev för kort och bollen gick ner i vattnet.

Ytterligar­e en boll i vattnet på samma hål betydde nio slag i, fyra över par.

– Vi var lite arga en stund, men Per gjorde en birdie på hålet efter och sedan tre till, som om inget hade hänt. Riktigt starkt gjort, berömmer Oliver Larsson, som tillsamman­s med Per Längfors har målet klart för sig:

– Nu är det allt att vinna i helgen!

 ??  ?? Nio slag i på ett av hålen förstörde delvis dagen för Onsjöspela­ren Per Längfors, som emellertid med marginal klarade cuten i Europatour­tävlingen i Amsterdam.
Nio slag i på ett av hålen förstörde delvis dagen för Onsjöspela­ren Per Längfors, som emellertid med marginal klarade cuten i Europatour­tävlingen i Amsterdam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden