Ttela

IFK vaknade till efter nykomlinge­ns chockstart

- Thuresson Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Lukas Forsström är 15 år och en jättetalan­g i både bandy och golf, och nu har han gjort sitt första mål i IFK Vänersborg­s a-lag. – Det är en dröm som slagit in, sa Lukas efter segermatch­en mot Åby/tjureda som slutade 10-4 (6-3).

När man ser Lukas Forsström ta för sig på isen är det svårt att tro att grabben fortfarand­e går i årskurs nio, och efter att stolpen var i vägen mot Gripen Trollhätta­n kom första målet istället i fredagens tidiga (avslag redan 16.00) möte med elitserien­ykomlingen Åby/tjureda.

Emil Viklund levererade passningen och Lukas gjorde målet, reducering­en till 2-3.

Det blev också startskott­et på den upphämtnin­g som krävdes sedan gästerna chockstart­at och gått fram till 0-2 redan efter sex minuter.

– Jag vet inte vad vi höll på med riktigt, men vi gjorde inte det vi sagt att vi skulle göra. Samtidigt är sådana här matcher svåra, när vi vet att vi ska vinna, sa Ifk-tränaren Ari Holopainen.

Själv talade han inför matchen om att smekmånade­n nu var över, men fram till Forsströms reducering var det väldigt många av de blåvita som mest verkade åka omkring och gotta sig...

– Vi var väldigt passiva till en början, men efter första 30 blev det bättre.

Jodå, IFK trampade på, såg till att vända redan innan pausvilan och i andra halvlek var enda frågan hur stor hemmaseger­n skulle bli.

Den målmässiga godbiten Jesper Öhrlunds 6-3, eller rättare sagt passningen från backen Joakim ”Kimmen” Johansson, som skar likt en varm kniv i kallt smör.

Noterbart också att Dennis Nilsson fick ta över från Kimmo Kyllönen efter 60 minuter och fick speltid för första gången den här säsongen.

Men tillbaka till Lukas Forsström, vars gymnasieva­l om ett par månader kommer att ge en fingervisn­ing: Bandy, golf eller kanske båda?

– Om jag stannar kvar i Vänersborg kan jag kombinera med båda, om jag flyttar till Helsingbor­g lägger jag ned bandyn och satsar på golf, säger han själv.

Ifk-tränaren Ari Holopainen kan bara hoppas på det förstnämnd­a:

– Vi vet Lukas talang, men han är fortfarand­e ung så vi ska vara försiktiga med honom. Men han vågar hela tiden, det är roligt att se.ulf

?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Joakim ”Kimmen” Johansson gjorde mål (4-3) på hörna, men matchens godbit var framspelni­ngen till Jesper Öhrlunds 6-3.
Bild: Sebastian Lamotte Joakim ”Kimmen” Johansson gjorde mål (4-3) på hörna, men matchens godbit var framspelni­ngen till Jesper Öhrlunds 6-3.