Ttela

Nu vill Robert hitta sitt målskytte från sköna maj

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Albinot Rexhepi är avstängd och det öppnar för att Robert Lipovac spelar från start igen. – Det hoppas jag också, jag förstår hur du tänker, säger Lipovac.

Man kan utan att ta till överdrifte­r konstatera att Fct-anfallaren­s målkurva påminner om en bergoch dalbana.

Det har gått både upp och ned.

Från omgång 1-5: Inget mål.

Omgång 6-10: Sex mål.

Omgång 11-22: Inget mål. Fakta säger att Lipovacs senaste fullträff ligger så långt tillbaka i tiden som den 29 maj, då fick vi se ett mål av ”Lippo” i segermatch­en (2-0) mot Lindome.

– Men det är inte första gången jag drabbats av måltorka, jag vet att när målen kommer så lossnar det rejält. Det gäller att hålla huvudet kallt.

Och med ett förflutet i just Utsikten har han inget emot om målen kommer nu.

– Det är klart att det är en lite speciell match, och så är vi ju med i toppen båda två.

Det var 2017 och halva 2018 som Robert huserade i Utsikten, sedan följde en halv säsong i Tvååker innan flytten till FCT.

Spel på Ruddalen 1 betyder att underlaget blir konstgräs, det har han inget emot, tvärtom faktiskt.

– Jag ser det nästan som ett plus, åtminstone för min del, det blir mer spel efter marken och bollen går snabbt. Från min tid i Häcken och Utsikten är jag mer van vid spel på konstgräs än naturgräs.

Tränaren William Lundin har i likhet med många andra funderat över den måltorka som drabbat Lipovac, och Fct-tränaren har inget glasklart svar han heller.

– Det är svårt att säga, inte mer än att forwards blir bedömda efter hur många mål de gör.

Däremot kan han se en tendens att lagets form gått hand i hand med Lipovacs målskytte:

– Han gjorde sina mål när laget var som bäst.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? I bortamötet med ljungskile var robert lipovac (i mitten) i det som brukar benämnas zonen och gjorde båda målen när FCT vände underläge till seger med 2-1. sedan blev det två mål till, men inget sedan den 29 maj i segermatch­en mot lindome.
Bild: Sebastian Lamotte I bortamötet med ljungskile var robert lipovac (i mitten) i det som brukar benämnas zonen och gjorde båda målen när FCT vände underläge till seger med 2-1. sedan blev det två mål till, men inget sedan den 29 maj i segermatch­en mot lindome.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden