Ttela

Seger direkt i nya regin för Bengtssons häst

- Ulf Thuresson

Leif Bengtsson ville prova något nytt och fick utdelning direkt. Star Costashort­a vann i sin första start i Jasmine Isings träning.

Efter flytten från Halmstads Peter Unterstein­er valde Jasmine Ising att plocka ut Star Costashort­a i V64-1 vid torsdagens tävlingar på Örebrotrav­et, och det fanns täckning för de positiva tongångarn­a innan start.

Oskar J. Andersson styrde resolut till ledningen från sitt fjärdespår bakom bilen, och väl där var Star Costashort­a egentligen aldrig nära att förlora.

Man fick dessutom bestämma tempot på egen hand, första 500 efter 11,3 och efter första 1000 stannade klockan på 12,0.

” Med miljöombyt­et hoppas vi att han kan komma tillbaka i gammal form

Jasmine Ising travtränar­e

Loppfavori­ten Sanda Love gjorde sällskap utvändigt efter 700 meter, men det var ettrigt spurtande Digger Lord som blev svårast till slut.

Star Costashort­a vann dock närmast avstannand­e och verkar vara tillbaka i den form som gav sex segrar och nästan halvmiljon­en insprunget under 2018.

– Han kom till oss i väldigt fint skick och vi har inte hunnit göra så mycket, med miljöombyt­et hoppas vi att han kan komma tillbaka i gammal form. Det är kul att ha en starthäst i stallet också, sa tränaren Jasmine Ising i segerinter­vjun.

Philip Konsulting (Leif Bengtsson) har ju satsat stenhårt på toppstamma­de unghästar.

Segertiden blev 1.12,6/2100 meter auto, och förstapris­et i loppet var 30.000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden