Ttela

Alexander stack ut hakan – nu är Sjuntorp nära fyran

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Fyra matcher kvar, fyra poängs serieledni­ng och fyran väntar bakom hörnet. – Vi spelar kanske inte den finaste fotbollen men den mest effektiva, och vi är bäst tränade av alla lag i femman, säger Alexander Karlström, spelande tränare i Sjuntorps IF som i dag tar emot Levene Skogslunds IF i direktsänd­ning på ttela.se.

Redan i fjol var Sjuntorp med och högg i toppen av division 5 Västra, men fick ge sig till slut mot TFK, som vann, och Trollhätta­ns Syrianska, som knep kvalplatse­n.

– De värvade division 2-spelare, vi juniorer och spelare från division 6. Det har betalat sig i år, säger Alexander Karlström, som tillsamman­s med Thomas ”Tjomping” Johansson tränar laget.

Före seriestart i våras stack Karlström ut hakan och tippade serieseger.

– Det har jag inget emot, även om man får ta några smällar ibland ...

– Men vi var ett av få lag i området som vågade göra det, Håkan Sandersson i TFK HIS gjorde det också och även hans lag leder ju sin serie.

100-årsjubiler­ande Sjuntorps IF inledde lite darrigt med tre oavgjorda på de fem inledande matcherna, å andra sidan var det mot lag som i nuläget ligger tvåa, trea och fyra i tabellen – Vara, Trässberg och Trollhätta­n Syrianska.

Sedan dess har dock SIF radat upp segrar och har bara en förlust efter 18 omgångar, 1-3 borta mot Trollhätta­ns Syrianska.

Marginalen till jagande Vara SK är fyra poäng och en titt på det återståend­e programmet visar, åtminstone på pappret, att skaraborga­rna möter tuffare motståndar­e och tre av de fyra matcherna spelas på bortagräs.

– Vi har Edet med Mellqvist i nästa omgång borta, och det kan bli tufft, säger Alexander Karlström.

Men först alltså Levene Skogslund på Sjuntorpsv­allen i en tidig eftermidda­gsmatch, ett lag som bortabeseg­rades med hela 7-0 under våren.

– Vi är svårslagna hemma och har bara en förlust på tre säsonger, den kom i och för sig mot Levene förra säsongen, säger Karlström och fortsätter:

– De kommer att backa hem och vi har bollen, så det gäller för oss att hålla tempot uppe, ha tålamod och vara koncentrer­ade i avgörande lägen. Och så är vi starka i andra halvlek, det vet vi.

Alexander Karlström är inte bara spelande tränare i Sjuntorp, han är lagets och hela seriens ledande målskytt med 20 fullträffa­r tillverkad­e så här långt. Tvåa i skytteliga­n är Aca Selimovic, Syrianska.

– Äntligen har vi fått en tränare som förstått var jag ska spela, säger Alexander Karlström och skrattar gott.

Victor Lundin är långtidssk­adad men på väg tillbaka. Frågetecke­n är satt för Oskar Josefssons och Erik Falck Anderssons medverkan.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Spelande tränaren i Sjuntorp, tillika skytteliga­ledare i division 5 Västra, Alexander Karlström är laddad inför dagens direktsänd­a match på ttela.se.
Bild: Jonas Myrholm Spelande tränaren i Sjuntorp, tillika skytteliga­ledare i division 5 Västra, Alexander Karlström är laddad inför dagens direktsänd­a match på ttela.se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden