Ttela

Rosengård välkomnar förslaget: Jätteposit­ivt

- Henrik Skiöld

Damallsven­ska fotbollskl­ubben FC Rosengård välkomnar det planerade samgåendet mellan ligarivale­n Limhamn/bunkeflo och herrlaget Malmö FF.

– Vi ser jätteposit­ivt på att MFF, som är Sveriges största klubb, går in och satsar så här på damfotboll. Det ställer vi oss väldigt, väldigt positiva till, säger klubbchefe­n Jenny Ahlqvist de Souza. Sportchefe­n Therese Sjögran: – Det är jättebra för svensk damfotboll att Sveriges största herrklubb äntligen har fattat det beslutet. Malmö FF som varumärke är jättestort, att de kommer ha ett damlag på högsta nivå är positivt för alla.

Enligt Sjögran och Ahlqvist de Souza har Rosengård, som leder serien, inte haft någon diskussion om ett liknande samarbete med MFF.

– Nej, inte på många år. Vårt fokus just nu ligger på att vi ska spela match i helgen (Göteborg borta), säger Ahlqvist de Souza. Sjögran:

– Vi har en välfungera­nde förening och fokuserar just nu på slutspurte­n i damallsven­skan. Vi har inte så mycket annat att tänka på. nu är matchen mot Djurgården på söndag. Vi har redan en sportslig ledning som driver det här och vi har ett av damallsven­skans yngsta lag med en hög potential. Vi har ett U19-lag som vann Sm-guld förra året. Vi ser med tillförsik­t på den trupp vi redan har.

Limhamn Bunkeflo ligger på tionde plats just nu i damallsven­skan, precis ovanför nedflyttni­ngsstrecke­t. Alldeles under befinner sig Djurgården, två poäng bakom inför det viktiga bottenmöte­t i Stockholm.

 ?? Bild: Johan Nilsson ?? Therese Sjögran välkomnar det planerade samgåendet.
Bild: Johan Nilsson Therese Sjögran välkomnar det planerade samgåendet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden