Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Nu är vi på väg in i hösten och det betyder ofta att det tävlas på mer eller mindre tungsprung­na banor. Något man absolut ska ha i åtanke när man väljer att sätta ihop sina system.

Det var väl inte de allra bästa förutsättn­ingarna på Jägersro på onsdagskvä­llen. Då blev det fyra segrar för egen del, trots att jag inte vann med den jag trodde mest på. Då var banan bra men det var ett otroligt regn som kom in under kvällen. Men en sådan dag bryr man sig kanske inte så mycket om att det var trist väder.

Vi hade ett tränarmöte innan tävlingarn­a på Jägersro. Vi är en grupp som har fått i uppdrag av våra medlemmar att verka för en tidigare start av lördagsomg­ångarna på V75.

Vi har haft en omröstning där 78 procent var för att vi skulle jobba för att tidigarelä­gga starten. Nu vet vi att det verkligen inte är lätt att påverka något i det här fallet men vi måste i alla fall försöka eftersom det är vad medlemmarn­a vill.

Måste tas på allvar

I och med att det snackas så mycket kring det här, inte minst bland aktiva, så känns det i alla fall som att vi hoppas att någon till slut ska lyssna på oss. Att det innebär en hel del krångel för oss som dagligen jobbar med sporten kanske de flesta förstår men tydligen inte tillräckli­gt för att vi ska vinna något gehör.

Jag tycker att det ser ut att kunna bli en klart spännande V75-omgång på Bollnäs den här veckan. Det ser ut att kunna bli en skaplig slant till de som hittar rätt. Bland annat ingår det ett icke helt lättlöst kallblodsl­opp att ta ställning till för spelarna.

Lördagens höjdpunkt

Det är inte alltid lätt att få ihop vassa guldlopp den här tiden på året men Bollnäs har haft turen att få ett riktigt vasst gäng. Hästar som Makethemar­k, Sorbet och Nadal Broline borgar bara det för ett kanonlopp. När man sedan också kryddar det med den comebackan­de Global Trustworth­y så bör det vara bäddat för ett kanonlopp. Där kommer väldigt mycket att avgöras i positionsk­riget.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden