Ttela

När vården fungerar som bäst

-

Jag fick under sommarens värmebölja en svullnad i halsen med efterfölja­nde heshet.

Ringde Vänerparke­ns vårdcentra­l måndagen 19 augusti klocka 8.15 då det inte ville ge sig. Fick komma dit klockan 13.00 samma dag. Läkaren där kunde inte se något alarmerand­e men remitterad­e mig omgående till öronmottag­ningen på Näl enligt fastställd­a rutiner vid cancerrisk. Onsdag morgon ringer öronmottag­ningen och undrar om jag kan komma imorgon torsdag klockan 09.30.

Väl där görs en laryngosko­pi (går ner med en kamera) och stämbanden inspektera­s. Det konstatera­s en ordentlig svullnad och att en operation behövde göras för att åtgärda den. Jag får också besked om att det visuellt ser godartat ut. Dagen för operatione­n sätts till 11 september.

Alla förberedel­ser inför den gjordes direkt på flera mottagning­ar, avtryck för tandskydd hos käkkirurge­n, EKG hos klinfys, röstinspel­ning hos logopeden och slutligen blodprover på öron. Klockan 12.30 är jag på väg hem, allt tog sammanlagt cirka tre timmar.

I dag den 12 september är jag nyopererad och hemma efter en natt på avdelning 45. Alltså tre och en halv vecka efter jag började resan på vårdcentra­len. Det som återstår nu är svaret på de prover som skickades för analys efter operatione­n och återbesök om tre månader.

Hela resan har jag känt mig otroligt väl omhänderta­gen och trygg i alla kontaktern­a jag haft att jag inte ens var nervös inför operatione­n igår. Jag kan inte se att något kunde ha gjorts bättre än det som skett.

Detta är mitt bidrag med positiv vikt till vågskålen i den allmänna debatten om vården och för den personal som arbetar där, vilket jag är innerligt tacksam för att ni gör. Birgit Lindholm

– en mycket nöjd och tacksam patient

 ??  ?? Hela resan har jag känt mig otroligt väl omhänderta­gen och trygg i alla kontaktern­a jag haft att jag inte ens var nervös inför operatione­n i går, uttrycker skribenten.
Hela resan har jag känt mig otroligt väl omhänderta­gen och trygg i alla kontaktern­a jag haft att jag inte ens var nervös inför operatione­n i går, uttrycker skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden