Ttela

Målskillna­den kan avgöra om det blir kval eller inte

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Trots spelöverta­g lyckades inte Skoftebyn få hål på serieledar­en Ahlafors. Nu är det enbart bättre målskillna­d som gör att man placerar sig före trean Gerdsken. – Vårt fokus får ligga på att vinna de två sista matcherna, säger tränaren Andreas Wingård.

I och med att man ”bara” spelade 0-0 borta mot överlägsna seriesegra­ren Ahlafors klev trean Gerdsken upp på samma placering efter sin 4-0-seger mot Ardala.

Med två matcher kvar att spela innehar Skoftebyn kvalplatse­n mot division 2 tack vare att man har fyra måls bättre målskillna­d än Gerdsken.

I teorin skulle därför Andreas Wingårds lag kunna vinna de två sista matcherna och ändå tappa kvalplatse­n.

– Det blir jättespänn­ande, men vi kan inte gå in i matcherna med inställnin­gen att vi ska vinna med många mål. Huvudfokus kommer ligga på att vinna de här två matcherna, berättar Wingård.

För Skoftebyn väntar formstarka bottenlage­t Främmestad hemma i den näst sista omgången och mittenlage­t Alingsås på bortaplan i den sista omgången. Gerdsken ställs mot Holmalund borta och Trollhätta­ns BOIS hemma.

Vid vinst mot Ahlafors hade Skoftebyn eventuellt haft råd med ett kryss i de två sista matcherna, och nära vinst var det. Skoftebyn var det spelförand­e laget och hade ett par högkvalita­tiva chanser, men precis som flera gånger tidigare under säsongen hade SIF svårt att konvertera målchanser i faktiska mål.

Tim Klaar avslutade från nära håll men fick se hemmamålva­kten stå för en bra räddning, och Linus Nyberg kom inte till avslut i ett fritt läge.

– Effektivit­eten är något vi får förbättra till nästa säsong, men jag tycker att det har blivit bättre under säsongen, säger Wingård, som var helnöjd med insatsen men kanske inte med resultatet.

– Vi gör en riktigt bra match och är det bättre laget över 90 minuter mot seriesegra­ren. Det är synd att vi inte vinner, men det viktigaste var att hålla Gerdsken bakom oss.

 ?? Bild: Rickard Sköld ?? För Andreas Wingård och hans Skoftebyn väntar en spännande avslutning. Kampen om kvalplatse­n kan komma att avgöras på målskillna­d.
Bild: Rickard Sköld För Andreas Wingård och hans Skoftebyn väntar en spännande avslutning. Kampen om kvalplatse­n kan komma att avgöras på målskillna­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden