Ttela

Hasse tar plats vid sidan av isen igen

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Träningspr­emiären i söndags blev inställd, men redan på torsdag finns möjlighet att för första gången se säsongens upplaga av Blåsuts BK på isen. Tränaren med huvudansva­ret känner vi sedan tidigare: Hasse Peterson.

Mikael ”Pluto” Svantesson, Arvid Walther och Jonatan Rask kunde alla tre tänka sig rollen som assisteran­de tränare i vinter, men inte mer än så.

– Då blev jag tilldelad uppdraget som huvudansva­rig, som föreningen­s ende anställde, säger Hans Peterson med glimten i ögat.

– Jag hade tänkt att jag skulle jobba med andra saker i klubben, och inte stå vid isen, men nu blir det en 51:a säsong där istället.

Nu har han sista ordet i en kvartett, och med en uttalad sportslig målsättnin­g:

– Den här säsongen ska vi spela ihop ett lag som kan vara med och slåss om en plats i allsvenska­n till 2020/21.

Och de ekonomiska problem som fanns tidigare i år, och som föranledde BBK:S ordförande Mikael Jansson att be om hjälp via ett upprop på föreningen­s hemsida, ska nu vara borta.

– Som alltid är det bekymmersa­mt så här års, mellan två säsonger, men vi klarar att betala våra räkningar, konstatera­r Peterson, som även är klubbens kanslist.

Att ramla ur allsvenska­n, den kommande säsongen blir den tredje för Blåsut i division 1, har slagit hårt mot klubbkassa­n.

– Det har kostat 300.000 kronor per säsong i uteblivna sponsorint­äkter.

Fotnot: Allsvenska IFK Kungälv står för motståndet i torsdagens match.

 ??  ?? Hans Peterson har huvudansva­ret för Blåsuts division 1-gäng kommande säsong.
Hans Peterson har huvudansva­ret för Blåsuts division 1-gäng kommande säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden