Ttela

Dahlin (S) återvänder till politiken

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 0520-42 26 79

Nyheter: Nästa vecka tillträder Marie Dahlin (S) sitt första uppdrag efter avgången i november. Uppdraget är som nämndeman, men hon utesluter inte tyngre uppdrag i framtiden.

Avsatta kommunalrå­det Marie Dahlin (S) gör politisk comeback mindre än ett år efter avgången. Nästa vecka tillträder hon ett uppdrag som nämndeman och hon öppnar för ett större politiskt engagemang. – Jag vill vara mer aktiv nu! Säger hon.

Det var i november förra året som Marie Dahlin (S) fick lämna sitt uppdrag som kommunstyr­elsens ordförande i Vänersborg. Hon ska enligt politiker och tjänstemän i Vänersborg­s kommun ha fällt både rasistiska och sexistiska uttalanden.

Det var på grund av dessa uttalanden hon fick lämna Vänersborg­spolitiken efter att ha innehaft kommunens tyngsta politiska uppdrag under många år. Marie Dahlin själv menar dock att hon aldrig uttalat sig varken rasistiskt eller sexistiskt. Och efter sortin från politiken i Vänersborg lämnade hon också kommunen och bosatte sig i Mellerud.

Politikrän­derna har inte gått ur och i veckan lämnade Marie Dahlin in ett medborgarf­örslag till Melleruds kommun. Medborgarf­örslaget, det handlar om att kommunen ska bli bättre på att upplysa om hur EU påverkar beslutsfat­tandet i bland annat kommunen.

– Trots att EU påverkar mycket i vardagen är det ett lågt valdeltaga­nde i valet till Europaparl­amentet. Jag sitter ju inte i fullmäktig­e och då får jag i stället skicka in ett medborgarf­örslag. Men jag är fortfarand­e sosse och det är förankrat i partiet, säger Marie Dahlin.

– Skojar du! Jag vill vara mer aktiv nu! säger Marie Dahlin med eftertryck.

Men helt sysslolös från politiken är hon inte sen hon flyttade till Mellerud. Sedan avgången i Vänersborg har hon blivit invald i styrelsen för Melleruds arbetarkom­mun. (Melleruds S-förening, reds anm.)

– Jag har lite att pyssla med, säger hon.

Marie Dahlin vill heller inte utesluta ett större formellt politiskt engagemang. Nästa vecka börjar hon också sitt första formella politiska uppdrag efter avgången.

– Jag har valts till ett uppdrag som nämndeman.

 ??  ??
 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Marie Dahlin (S) , tidigare kommunalrå­d i Vänersborg. Nu gör hon comeback i kommunpoli­tiken i Mellerud. Börjar det klia lite i fingrarna nu när du inte är politiker längre?
Bild: Stefan Bennhage Marie Dahlin (S) , tidigare kommunalrå­d i Vänersborg. Nu gör hon comeback i kommunpoli­tiken i Mellerud. Börjar det klia lite i fingrarna nu när du inte är politiker längre?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden