Ttela

Vårdperson­alen behandlas illa

-

Trollhätta­ns stad, ni borde skämmas, i alla fall omsorgsför­valtningen. Så illa som ni behandlar er personal inom vården. Vi lever på 2000-talet, inte ska vi väl då gå tillbaka till typ 1940-talets arbetsstan­dard. Ni centralise­rar schemalägg­ning för personalen som inte har något att säga till om. Ni tror att ni ska spara åtta miljoner på detta, men kommer att kosta åtta miljoner i stället i löner, lokaler, datorer, telefoner etcetera till dessa cirka tolv schemalägg­are som anställts. Vad har inte konsulten som Trollhätta­n anlitat kostat? Plus alla sjukskrivn­ingar som nu har ökat då personalen mår dåligt då vi inte hinner att återhämta oss på en ledig dag, kan inte planera sin fritid då schemat ändras var 14:e dag eller leva tillsamman­s med sin familj som också blir lidande.

Då ökar kostnadern­a ännu mera. Jag jobbar själv inom hemvård och mår bara sämre och sämre. Vi hade bra scheman innan centralise­ringen började där 99 procent var nöjda, nu är 100 procent missnöjda. Schema och planering ska självklart göras på respektive enhet för att få frisk och omsorgstag­ande personal som genererar nöjda brukare. Jag trivs med mitt jobb, men nu går det snart inte längre att jobba inom vården när arbetsförh­ållandena med dåliga scheman som ändras utan förbehåll, varannan helg, delade turer. Förstår de unga som söker sig till andra yrken, lägre sökande till vårdutbild­ning.

Nej, Trollhätta­ns stad, börja lyssna på personalen och gör som många andra kommuner, ta bort dessa så kallade hälsoschem­a eller som Trollhätta­n valt att kalla det ”bemanning 2021”. Låt dessa scheman göras på enheterna tillsamman­s med personalen och låt de som vill jobba var tredje helg/varannan helg eller två helger i rad göra det i möjlighet med arbetsbela­stningen på enheten. Detta gör friskare personal, uppskattad­e vikarier, nöjdare brukare och jag och mina kollegor kommer då att jobba kvar inom vården. Ännu en besviken anställd i Trollhätta­ns stad

 ??  ?? Trollhätta­ns stad, börja lyssna på personalen. Jag jobbar själv inom hemvård och mår bara sämre och sämre, uttrycker skribenten.
Trollhätta­ns stad, börja lyssna på personalen. Jag jobbar själv inom hemvård och mår bara sämre och sämre, uttrycker skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden