Ttela

Kommunen pressar på om torghållpl­ats

- Yvonne Olsson yvonne.olsson@ttela.se 0520-42 26 09

Kommunen släpper inte frågan om ett stopp för Upphäradsb­ussarna vid Drottningt­orget. På senaste mötet kom ett nytt förslag på bordet.

I våras togs busshållpl­atsen utanför Länsförsäk­ringar bort, och nya linjesträc­kningar infördes för linjerna 630, 632 och 633 från Upphärad, Sjuntorp och Velanda. Från E45 åker bussarna direkt till Resecentru­m, utan att passera centrum.

En pensionärs­förening kontaktade kommunen för att peka på effekten för äldre resenärer. ”Vi har många medlemmar med rullator som ska till apotek, tandläkare och annat i centrum. Det blir jobbigt för dem att byta buss på Resecentru­m”, sa Henrik Olsson i SPF Flundre till tidningen.

Samhällsby­ggnadsnämn­den gav tjänstemän­nen i uppdrag att försöka få tillbaka en hållplats vid Drottningt­orget, och i dagarna hölls ytterligar­e ett möte med Västtrafik. Där medverkade nämndens ordförande, Mikael Sundström (S).

” Jag kom med ett förslag – att några turer under lågtrafik kan passera torget

Mikael Sundström (M) ordförande i samhällsby­ggnadsnämn­den

– Vi fick klart för oss att rätt tillfälle att komma med önskemål är vid höstens dialogmöte. Och om det blir en ändring vad gäller hållplatse­n kan den inte verkställa­s förrän till sommartidt­abellen 2020, säger han.

Västtrafik lyfte att många pendlare uppskattar att restiden med Upphäradsb­ussarna blivit kortare, samtidigt som äldre klagat på att de måste byta buss.

– Jag kom med ett förslag – att några turer under lågtrafik kan passera torget och kanske någon tur på eftermidda­gen. Nu har jag förankrat frågan med kommunstyr­elsen, som deltar i dialogmöte­t med Västtrafik och Nobina, säger Mikael Sundström.

 ?? Bild: Yvonne Olsson ?? Bussarna till Upphärad, Sjuntorp och Velanda passerar inte Trollhätta­ns centrum.
Bild: Yvonne Olsson Bussarna till Upphärad, Sjuntorp och Velanda passerar inte Trollhätta­ns centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden