Ttela

Älvkultur för 17:e gången – 42 stationer att ”bocka” av

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se 0520-42 26 02

Har du funderat på hur de egentligen bär sig åt, alla duktiga konstnärer och konsthantv­erkare vi har i området? I helgen kan du få svar på alla dina frågor och en rejäl dos konstupple­velser på köpet när Älvkultur arrangeras för 17:e gången.

Väderprogn­oserna lovar i skrivande stund strålande sol och kanske uppemot 20 grader varmt i helgen. Perfekt väder för den som vill ta sig en konstrunda och utforska en del av all kreativite­t som bjuds runt om i Göta älvdalen.

Älvkultur arrangeras i år för 17:e gången och precis som vanligt är det stor bredd bland de konstnärer och konsthantv­erkare som öppnar sina ateljéer och verkstäder för besökare under lördag och söndag.

Det finns 42 ”stationer” att bocka av på kartan för den som vill se allt och samtidigt få en helgutflyk­t från Bohus i söder till Vänersborg och Vänersnäs i norr. Keramik, textil, silversmid­e, akvarell, oljemålnin­g, skulptur, glas, järnsmide – detta och mycket mer kan man ta sig en titt på längs resrutten.

Men Älvkultur inleds i vanlig ordning hos arrangeran­de Handkraft i Trollhätta­n redan på fredag kväll med vernissage för samlingsut­ställninge­n, där alla medverkand­e konstnärer och konsthantv­erkare finns represente­rade med verk.

En nyhet för året är att utställnin­gen finns i Handkrafts eget galleri. På det inomhustor­g som tidigare användes huserar numera restaurang­en Hamnmagasi­net.

– Men det blir bra med utställnin­gen ändå, vi får göra det bästa av situatione­n helt enkelt och utnyttja våra lokaler på bästa sätt, säger Handkrafts ordförande Eva Hagberg, som ser fram emot ännu en rolig utställnin­g och konstrunda.

Kartor över helgens möjliga besöksmål finns att hämta på Handkraft och för den som är rädd att köra vilse under rundan finns de sedvanliga blågula Älvkulturf­laggorna utplacerad­e för att visa vägen.

 ?? Bild: Eva Alverbratt ?? Annchen Kull i Trollhätta­n är en av många återkomman­de konstnärer och konsthantv­erkare som deltar i Älvkultur. Hon skapar brukskeram­ik och raku.
Bild: Eva Alverbratt Annchen Kull i Trollhätta­n är en av många återkomman­de konstnärer och konsthantv­erkare som deltar i Älvkultur. Hon skapar brukskeram­ik och raku.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden