Ttela

”Det kommer att bli ett nytt tak inom några år”

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se

Ishallen i Vänersborg byggdes redan 1981. Taket läcker och nu öppnar kommunens fastighets­chef Carl-gustav Bergenholt­z för ett takbyte. – Vi kommer att behöva byta taket inom ett par år, säger han.

Brätte ishall på Sportcentr­um i Vänersborg har haft problem med takläckage under många år. När TTELA besökte hallen i onsdags berättade ordförande­n Bosse Tallbo och klubbchefe­n Patrik Duretic om sex-sju olika ställen där det strilat in vatten i höst.

Nu säger Carl-gustav Bergenholt­z, fastighets­chef i Vänersborg­s kommun, att taket förmodlige­n kommer att bytas.

– Det kommer inte att rymmas i nästa års budget, men kanske året därpå, säger Bergenholt­z.

Redan på fredagen kommer entreprenö­ren Tommy Byggare att göra en besiktning av taket och se vad som behöver göras akut.

Är du rädd för vad dom kommer att hitta, Carl-gustav Bergenholt­z?

– Nej, det är jag inte. Det är ett snart 40 år gammalt tak som har tjänat ut och som jag sa så behöver vi byta det. Nu ska vi först se vad som behöver göras på kort sikt.

Det här med vattenläck­or i Vänersborg har blivit en riktig följetong. Inte nog med att arenan och ishallen läcker.

Stora delar av kommunhuse­ts tak läcker och det värre än befarat. Kostnaden för det är beräknad till över fyra miljoner kronor.

– Historiskt sett så har vi varit dåliga på att underhålla byggnader i den här kommunen, säger opposition­srådet Gunnar Lidell (M).

Enligt Lidell så har det tidigare funnits ett förslag om att lägga nytt tak på Arena Vänersborg, en investerin­g på i storleksor­dningen 35 miljoner kronor.

– Taket är ungefär ett hektar stort så det är en stor investerin­g förstås. Det har även diskuterat­s andra lösningar som att lägga en stor duk över hela taket, säger Lidell.

Har du något förslag på vad man ska göra med de läckande hallarna?

– Inte för tillfället. Problemet med gamla plåthallar, som ishallen, är det bildas kondens och är isoleringe­n inte korrekt gjord från början så blir det förstås värre med åren.

Samhällsby­ggnadsnämn­dens ordförande i Vänersborg, Anders Wiklund (MP), säger till TTELA att inga diskussion­er har förts i nämnden om takläckorn­a i arenan och ishallen.

- Nej, vi har inte diskuterat detta på detaljnivå ännu, men det är klart att idrotten måste fungera i stan. Vi måste agera när det är brister i våra hallar, säger han.

 ?? Bilder: Andreas Olsson ?? Den snart 40 år gamla ishallen i Vänersborg läcker, men kan få ett nytt tak inom en inte alltför avlägsen framtid. ”Vi kommer att behöva byta taket inom ett par år”, säger kommunens fastighets­chef, Carl-gustav Bergenholt­z.
Bilder: Andreas Olsson Den snart 40 år gamla ishallen i Vänersborg läcker, men kan få ett nytt tak inom en inte alltför avlägsen framtid. ”Vi kommer att behöva byta taket inom ett par år”, säger kommunens fastighets­chef, Carl-gustav Bergenholt­z.
 ??  ?? TTELA tisdag 17 september
TTELA tisdag 17 september
 ?? Bild: Andreas Olsson ?? TTELA onsdag 18 september
Bild: Andreas Olsson TTELA onsdag 18 september
 ??  ?? Gunnar Lidell (M) opposition­sråd, tycker att Vänersborg har varit dåliga på att ta hand om sina byggnader.
Gunnar Lidell (M) opposition­sråd, tycker att Vänersborg har varit dåliga på att ta hand om sina byggnader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden