Ttela

Sverige möter världsmäst­aren i november

-

Sverige mot USA, Vm-trean mot världsmäst­aren. Det är vad som väntar i en träningsma­tch i Ohio i november. ”Möjlighete­n att få mäta oss mot världsmäst­arna är givetvis bland det mest inspireran­de som finns”, säger förbundska­pten Peter Gerhardsso­n.

Sverige får därmed chans på revansch efter förlusten i sommarens Vm-gruppspel. Svenskorna föll då med 0–2 innan USA gick hela vägen i Frankrike och tog guldet – landets andra raka.

Matchen i Columbus, Ohio, spelas natten mot fredagen den 8 november svensk tid.

Det blir en avrundning på landslagså­ret för Sverige, som innan dess spelar Em-kval mot Ungern (borta) och Slovakien (hemma) i början av oktober.

”Vi fick möta USA en gång under VM men hade gärna gjort det en gång till, vilket var väldigt nära att vi fick göra i en final. Nu får vi ett nytt möte i november och möjlighete­n att få mäta oss mot världsmäst­arna är givetvis bland det mest inspireran­de som finns. Det ska bli jätteintre­ssant”, säger Peter Gerhardsso­n i ett pressmedde­lande.

Sverige, som i somras tog Vm-brons i Frankrike, inledde Em-kvalet med en 4–1-seger borta mot Lettland och mötet med USA är en möjlighet att få mäta sig med en av de bästa nationerna i världen.

”Det är viktigt för oss att få spela matcher mot de bättre rankade lagen i världen. Det ger oss bra utmaningar och viktig erfarenhet. Matchen mot USA samt matcherna vi får under Algarve Cup nästa år är därmed bra tillfällen för oss att få mäta oss mot den typen av motstånd”, säger Gerhardsso­n.

 ?? Bild: Johanna Lundberg ?? Peter Gerhardsso­n och hans blågula landslag möter världsmäst­arna i november.
Bild: Johanna Lundberg Peter Gerhardsso­n och hans blågula landslag möter världsmäst­arna i november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden