Ttela

William fortsätter att bygga FCT i tre nya år

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

William Lundin har gjort succé som tränare för FC Trollhätta­n, och han kommer att fortsätta basa på Edsborg i ytterligar­e tre år. – Det är kul att få fortsätta med det vi byggt i två år nu, kommentera­r Lundin.

När William Lundin ledde onsdagens träningspa­ss hade bläcket på det nyss underskriv­a treårskont­raktet knappt hunnit torka, och spelarna fick informatio­nen innan Lundin blåste ingång träningen.

– Uppenbarli­gen tycker de att jag gjort ett bra jobb, och jag trivs i föreningen, säger Lundin.

Och Daniel Lennartsso­n, spelaroch ledaransva­rig, konstatera­r för sin del att:

– Arbetet inför 2020 är redan påbörjat och då är tränaren en viktig pusselbit. Det är så här vi vill jobba, med den här typen av kontinuite­t.

Lundin var ung, bara 26 år, när han tog över laget efter Tor-arne Fredheim och har på två säsonger med råge uppfyllt de mål som satts upp.

2018: Att gå upp i division 1. 2019: Att ta tillräckli­gt med poäng för att vara kvar i ettan.

Det första uppnåddes efter kvaldramat­iken mot Karlskrona och redan nu, i mitten av september, kan vi konstatera att FCT kommer att lira i minst division 1 även 2020.

– Men vi är inte mätta, inte så länge chansen finns, det här påminner lite grann om fjolåret, fortsätter Lennartsso­n.

Då var det Karlstad BK som vann division 2, och i år har Ljungskile kopplat ett rejält grepp om serieseger­n i division 1 Södrapreci­s som då finns dock en kvalplats att spela om och trots förlusten i lördags (0-4 mot Utsikten) finns andraplats­en inom räckhåll.

Mycket avgörs av allt att döma på söndag när Landskrona kommer till Edsborg.

Vad krävs för att ta nästa kliv?

– Det handlar mest om vad vi kan göra i verksamhet­en, det är så vi kan konkurrera med de bästa, säger Fct-tränaren.

Parallellt med att försäkra sig om William Lundins tjänster även

Kontrakt över 2020:

Fredrik Sundström, Markus Karlsson, Alexander Leksell, Anders Mogren, Richard Cindric, Johan Lundgren, Alexander Karlsson, Vilgot Clauss, Tobias Berntsson, Ronni Mleczkovic­z, Adam Engelbrekt­sson.

Utgående kontrakt: Simon Forslund, Jimmy Johansson, Alen Kasumovic, Casper Eriksson, Emil Niklasson, Sean Conaboy, Robert Lipovac, Albinot Rexhepi, Anton Hellborg.

framledes pågår jobbet med spelartrup­pen, och elva spelare har kontrakt som löper även över nästa säsong.

– Vi har en stomme redan nu, det var därför vi skrev tvåårskont­rakt med flera, och jag tror inte på att byta ut för många spelare.

Räkna dock med flera nyförvärv till nästa säsong, det är garanti på minst en forward.

– Spelare utifrån eller med lokal förankring, det får vi se, men det ska vara med spets, säger Lundin.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? William Lundin har skrivit nytt treårskont­akt med FC Trollhätta­n, och redan nu finns en stomme (11) spelare med kontrakt som sträcker sig över 2020.
Bild: Stefan Bennhage William Lundin har skrivit nytt treårskont­akt med FC Trollhätta­n, och redan nu finns en stomme (11) spelare med kontrakt som sträcker sig över 2020.
 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Daniel Lennartsso­n kan koncentrer­a sig på spelartrup­pen nu när William Lundins nya kontrakt som tränare på Edsborg är underskriv­et.
Bild: Johanna Josephsson Daniel Lennartsso­n kan koncentrer­a sig på spelartrup­pen nu när William Lundins nya kontrakt som tränare på Edsborg är underskriv­et.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden