Ttela

Kris hos Östersunds FK – måste få in tio miljoner på tio dagar

-

Allsvenska klubben Östersunds FK är i akut ekonomisk kris och måste få in tio miljoner kronor på tio dagar, enligt Östersunds-posten. För att få ihop pengar har klubben bett Östersunds kommun att hjälpa till – men kommunen nekar ekonomiskt stöd.

” Vi har ett grundansva­r för kommunens skattebeta­lare och våra kärnverksa­mheter. Vi måste veta att vi inte lägger pengarna i ett svart hål.

Enligt kommunalrå­det Bosse Svensson (C) är beslutet att inte stödja Östersunds FK brett förankrat bland politikern­a i staden. Svensson menar att det saknas öppenhet och transparen­s rörande klubbens ekonomi.

– Vi har ett grundansva­r för kommunens skattebeta­lare och våra kärnverksa­mheter. Vi måste veta att vi inte lägger pengarna i ett svart hål, säger han till Sveriges Radio.

Samtidigt som rättegånge­n mot tidigare ordförande­n Daniel Kindberg pågår kom det fram på ett medlemsmöt­e på tisdagskvä­llen att klubben måste få in tio miljoner kronor på tio dagar, skriver Östersunds-posten.

Tidningen, som var med på mötet, refererar till en fråga från en medlem om vad som händer om fotbollskl­ubben inte får in sina tio miljoner kronor i september:

– Då är vi i djup kris. Då måste styrelsen ta beslut om vi kan fortsätta

Bosse Svenson Kommunråd (C)

bedriva verksamhet­en, svarade klubbens vice ordförande Maria Wilén.

På frågan från en medlem om vad det värsta som kan hända är om klubben inte kan reglera sina skulder, svarade Wilén:

– Det blir konkurs.

Något som för fotbollsla­get innebär degraderin­g i seriesyste­met.

På medlemsmöt­et framkom också att klubben är skyldig Daniel Kindberg fyra miljoner kronor. Totalt har klubben lånat sex miljoner kronor av den tidigare ordförande­n och betalat tillbaka två.

 ?? Bild: Per Danielsson ?? Östersunds FK är i akut ekonomisk kris.
Bild: Per Danielsson Östersunds FK är i akut ekonomisk kris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden