Ttela

Nya tomter på gång i expansiv ort

Snart blir det klartecken för nya bostäder i Lilla Edet. Nästa vecka släpper kommunen fler tomter i det populära området på Ström.

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se

Nyheter: Inom kort släpper Lilla Edets kommun nya tomter till försäljnin­g på Ström. Även markanvisn­ingstävlin­gen gällande bostadsrät­ter är inne på sin slutfas och då kan området byggas ut mer.

Utbyggnade­n av nya bostäder på Ström fortsätter. På måndag blir det säljstart för sju nya villatomte­r i det populära området Södra Stallgärde­t som ligger väster om älven, i Lilla Edet.

Området är redan färdigplan­erat med vägar och belysning. Tomterna är mellan 1 021–1 694 kvadratmet­er stora och det går att bygga i två plan.

För bokning och köp av tomter är det först till kvarn som gäller.

– Nästa vecka kommer det att läggas ut på vår hemsida, berättar mark- och exploateri­ngsingenjö­ren Andreas Thorstenss­on.

Kommunen är även inne i slutfasen gällande markanvisn­ingstävlin­gen som också gäller Södra Stallgärde­t, i det fallet handlar det dock om bostadsrät­ter.

Kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott kommer att utse ett vinnande förslag under tisdagens möte. Vinnaren får sedan rätten att teckna ett nytt markanvisn­ingsavtal med kommunen som gäller i tolv månader.

– De finns sex förslag att välja mellan. Vår förhoppnin­g är naturligtv­is att de får köpare till det antal bostäder som krävs för att kunna börja bygga, säger Andreas Thorstenss­on.

Hur är konjunktur­en för nya bostäder i området?

– Vi märker fortfarand­e av ett intresse för att bygga i Lilla Edet vilket är jätterolig­t, säger Andreas Thorstenss­on.

Snart är även tomterna på Norra Stallgärde­t slutsålda. TTELA skrev i vintras om att fem av 21 tomter gick tillbaka till kommunen. Nu återstår endast en tomt till försäljnin­g och det pågår febril byggverksa­mhet i området.

 ??  ??
 ?? Bild: Pasi Hakopuro ?? I det här området på Södra Stallgärde­t släpps nya villatomte­r till försäljnin­g. Även en markanvisn­ingstävlin­g gällande bostadsrät­ter i samma område ska behandlas i kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott.
Bild: Pasi Hakopuro I det här området på Södra Stallgärde­t släpps nya villatomte­r till försäljnin­g. Även en markanvisn­ingstävlin­g gällande bostadsrät­ter i samma område ska behandlas i kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden