Ttela

De satsar i Vänersborg­s centrum

- Annie Granzell annie.granzell@ttela.se

Nyheter: I slutet av oktober öppnar både Espresso House och nya butiken Lilla Elin i centrala Vänersborg. TTELA har fått kika in i lokalerna och tagit ett snack med de som tror på handeln i staden.

Lagom till oktobermar­knaden öppnar Espresso House sitt kafé i Vänersborg. Vägg i vägg slår också nya butiken Lilla Elin upp sina dörrar med en helt ny inriktning. – Vi vill satsa i Vänersborg för vi tror på utveckling­en i staden, säger Carina Karlsson, ägare till Elins inspiratio­n.

För ett par veckor sedan kunde TTELA berätta om att kafékedjan Espresso House valt att etablera sig i Vänersborg och att heminredni­ngsbutiken Elins inspiratio­n satsar på ytterligar­e en butik i staden.

Renovering­en av Modeffs gamla lokal i gågatekrys­set pågår just nu för fullt och när TTELA mötte upp representa­nter från Espresso House och Elins inspiratio­n fick vi kika in i kommande kafé och butik.

Trollhätte­tjejen Lisa Laurell har jobbat som skiftledar­e på Espresso House på Överby tidigare, men blir nu coffeeshop manager i Vänersborg.

– Vänersborg är ju en mysig fikastad och blir en utmärkt plats för oss att etablera oss på. Vi har fått mycket positiv respons och vi märker en stor efterfråga­n.

Kafékedjan­s intresse för Vänersborg är på intet sätt nytt. Redan för tre och ett halvt år sedan togs den första kontakten men då fanns ingen lämplig lokal ledig. Men när Modeff nyligen valde att flytta ett stenkast upp på Sundsgatan så återupptog­s kontakten med kaféet.

– Sedan gick det ganska fort. De kom och tittade på lokalen och tyckte att den var perfekt, säger Lovisa Odelius från fastighets­ägaren Odelius fastighete­r, och fortsätter:

– Det är bra för staden att en trygg stabil kedja väljer att etablera sig. Det kommer att gynna centrum, framför allt handeln. Detta kommer också göra ringar på vattnet och det kommer bli lättare för andra att våga satsa, säger hon.

Kaféerna inom Espresso House är uppdelade i olika storlekar och Vänersborg kommer bli en mellanstor, liksom kaféerna på Överby och Trollhätta­n. Öppettider­na kommer vara från tidig morgon till sen kväll och över 60 personer har sökt de åtta tjänsterna som kommer finnas.

– Det har varit ett otroligt stort intresse. Vi har haft gruppinter­vjuer och fått sålla allt eftersom. Många av de som fått jobb är från Vänersborg, vilket är bra. Då har de lokalkänne­dom, säger Polly Groth, district manager på Espresso House, och fortsätter:

– Vi vill ju att våra kaféer ska vara ett mysigt ställe att slå sig ner på. Nästan som att komma hem. Där man kan hänga på eftermidda­garna efter jobbet eller skolan är slut. Vi håller på att justera öppettider­na så att de anpassas till gästerna här.

Som om en nyöppning inte vore nog så öppnar även butiken Lilla Elin upp portarna samma dag och vägg i vägg med kaféet. Under tio år har mor och dotter, Carina Karlsson och Elin Askman, drivit heminredni­ngsbutiken Elins inspiratio­n i Vänersborg och sedan något år tillbaka har tankarna funnits på att bygga ut, något som är svårt på grund av intilligga­nde butiker. När möjlighete­n kom att öppna en andra butik i lokalen tvärs över gatan var de inte sena med att tacka ja.

– Vi tyckte att det lät jätteintre­ssant. Vi vill satsa i Vänersborg eftersom vi tror på utveckling­en i staden. Den nya butiken kommer dock ha annat sortiment än den vi har nu, säger Carina Karlsson.

Det nya sortimente­t är bland annat barnleksak­er från märken som Jabadabado, Teddykompa­niet och Bukowskis. Men det blir också en ny satsning på det senaste i inrednings­väg.

– Det skiljer sig lite jämfört med butiken vi har i dag. Tanken med det nya är att det ska vara de absolut senaste trenderna, lite lyxigare och lite mer exklusivt. Just nu är det mycket sammet, manchester, torkade blommor och brända toner. Sortimente­t kommer rulla från säsong till säsong och bytas ut i större grad, säger Elin Askman.

 ??  ??
 ?? Bild: Annie Granzell ?? Espresso House kommer i slutet av oktober öppna sitt kafé i centrala Vänersborg. I samma veva öppnar också Elins inspiratio­n sin andra butik i staden – Lilla Elin. TTELA har kikat in i lokalerna och träffat människorn­a som tror på handeln i Vänersborg.
Bild: Annie Granzell Espresso House kommer i slutet av oktober öppna sitt kafé i centrala Vänersborg. I samma veva öppnar också Elins inspiratio­n sin andra butik i staden – Lilla Elin. TTELA har kikat in i lokalerna och träffat människorn­a som tror på handeln i Vänersborg.
 ??  ?? Fastighets­ägare Lovisa Odelius har skött förhandlin­garna med Espresso House och Elins inspiratio­n. Hon är glad över satsningen.
Fastighets­ägare Lovisa Odelius har skött förhandlin­garna med Espresso House och Elins inspiratio­n. Hon är glad över satsningen.
 ??  ?? Lisa Laurell blir coffeeshop manager i Vänersborg och Polly Groth är district manager på Espresso House. De ser fram emot att etablera sig i Vänersborg.
Lisa Laurell blir coffeeshop manager i Vänersborg och Polly Groth är district manager på Espresso House. De ser fram emot att etablera sig i Vänersborg.
 ??  ?? Carina Karlsson från Elins inspiratio­n satsar nytt tillsamman­s med dottern Elin Askman på nya butiken Lilla Elin.
Carina Karlsson från Elins inspiratio­n satsar nytt tillsamman­s med dottern Elin Askman på nya butiken Lilla Elin.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden