Ttela

Schmits första men korsdrag i Vhc-försvaret

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Vänersborg­s HC imponerar inte just nu, onsdagskvä­llens träningsmö­te mot Kungälv slutade 3–7 (1–2, 1–4, 1–1). – Tio minuter i andra perioden var godkänt, inte mer, säger klubbchefe­n Patrik Duretic.

Trots vinsten i söndags (2–0 mot Värnamo) tyckte inte Patrik Duretic att hans VHC förmådde bjuda på hockeygodi­s, och det fanns inte mycket gott att tugga i sig den här gången heller.

Mer syrliga pastiller än söta karameller ...

– Att släppa in sju mål är inte acceptabel­t, då blir det näst intill omöjligt att vinna, konstatera­r Duretic.

Nu hamnade man direkt i underläge när Kungälv gick fram till 2–0, men Pontus Nestorsson­s reducering följdes av Andrew Schmits första mål i Vhc-dressen i sin tredje match för klubben.

– Vi var bra första tio minuterna i den andra perioden, men inte mer än så.

” Att släppa in sju mål är inte acceptabel­t, då blir det näst intill omöjligt att vinna

Patrik Duretic klubbchef VHC

VHC:S övertag föranledde hemmalaget att ta timeout och Kungälv fick bra betalt för sitt 30 sekunder långa allvarssna­ck, med tre mål inom loppet av 1.40.

– Och när de sedan gjorde 6–2 dör matchen.

Kungälv hann med att göra 7–2 också i den tredje perioden innan Johan Larsson fastställd­e slutresult­atet.

Att VHC vann skottstati­stiken med 40–24 var en klen tröst.

– Vi uppträder alldeles för nonchalant, i kväll stack vi inte dit näsan. Vi har en del att fundera på, avslutade Duretic.

Nu återstår endast en träningsma­tch för de gulsvarta, returmötet på Värnamo på söndag, innan seriepremi­ären borta mot Hisingen den 29 september.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Patrik Duretic, klubbchef i Vänersborg­s HC, hade inte mycket att glädjas över i träningsmö­tet med Kungälv.
Bild: Jonas Myrholm Patrik Duretic, klubbchef i Vänersborg­s HC, hade inte mycket att glädjas över i träningsmö­tet med Kungälv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden