Ttela

Skrufscha lägger pussel inför elitseriep­remiären

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Dambowling på högsta nivå i området är liktydigt med BK Skrufscha från Vänersborg. På lördag premiärspe­lar laget när Hammarby och BK Eva från Stockholm står för motståndet i Skövde. – Det ser jättetufft ut, säger Linda Haglund, ordförande och en av stöttepela­rna i laget.

Spelarbris­t är ingen ny företeelse inom dambowling­en, och för BK Skrufscha ser det möjligen värre ut än någonsin tidigare.

– Vi får ihop ett lag, men hur konkurrens­kraftigt det blir vet vi inte. Det ser jättetufft ut, men vi vägrar ge upp, säger Linda Haglund, som tillsamman­s med Ulla Nordström och ett par spelare till bildar ryggrad i representa­tionslaget.

Rutinerade Malin Andersson har opererat sin axel, Jessica Nilsson har problem med en hand, Jenny Karlsson har dragits med skador och Heidi Torstensen är ett stort frågetecke­n.

– Vi kan inte räkna så mycket med henne i år och i Jennys fall så har hon känningar av och till, säger Linda Haglund.

Lägg därtill att Beatrice Branell jobbar varannan helg och att Katarina Östberg, som var tilltänkt att låna in från Ed, jobbar varje lördag.

– Och vi har bara en söndagsmat­ch, tror jag, säger Haglund och suckar.

Ett evigt pusslande med spelare hit och dit är vad som väntar kommande säsong som alltså drar igång under lördagen med för BK Skrufschas del två matcher i Skövde.

Först Hammarby IF BF, sedan BK Eva Stockholm.

– Vi har väl inte satt upp något gemensamt mål direkt, men för mig personlige­n är det nytt kontrakt som gäller. Efter helgens båda matcher får vi sätta oss ned och analysera, säger den spelande ordförande­n.

Ulrika Heuvelman återfinns i helgens laguppstäl­lning och hon spelade nyligen senior-vm (+50 år) med en bronsmedal­j i 4-mannalag som facit, vilket tyder på bra form.

Övriga i premiärlag­et är: Linda Haglund, Ulla Nordström, Beatrice Branell, Jessica Nilsson, Jenny Karlsson, Maria Andersson, Eva Andersson, Birgitta Nolstrand och Anneli Ljunggren.

– Jag tycker att vi gör ett bra jobb med de spelare vi har, men vi måste börja jobba med att rekrytera yngre spelare, poängterar Linda Haglund.

Som ett led i det arbetet planeras någon form av jippo under höstlovet i syfte att locka killar och tjejer till bowlinghal­len.

” Jag tycker att vi gör ett bra jobb med de spelare vi har Linda Haglund, ordförande i BK Skrufscha

 ?? Bild: Toni Andersson ?? Linda Haglund, ordförande och nyckelspel­are i BK Skrufscha, står redo inför elitseriep­remiären i helgen. Men skador och arbete ställer till det och truppen är tunn.
Bild: Toni Andersson Linda Haglund, ordförande och nyckelspel­are i BK Skrufscha, står redo inför elitseriep­remiären i helgen. Men skador och arbete ställer till det och truppen är tunn.
 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Ulrika Heuvelman har ett färskt brons i senior-vm för 4-mannalag i bagaget inför lördagens elitseriep­remiär.
Bild: Johanna Josephsson Ulrika Heuvelman har ett färskt brons i senior-vm för 4-mannalag i bagaget inför lördagens elitseriep­remiär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden