Ttela

Kvalfyllt för både TFK och Göta när fyran ska avgöras

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Trollhätta­ns FK är illa ute kring kvalstreck och nedflyttni­ng, och Göta BK kan inte blåsa faran över. Mycket står på spel i kvällens möte som du kan se direkt på ttela.se.

Säsongen har inte blivit riktigt som det var tänkt varken för TFK eller Göta, och när den nu svänger in på upploppet riskerar båda lagen att få spela vidare i det som brukar benämnas negativt kval.

Mest utsatt är TFK som av allt att döma kommer att behöva spela för nytt kontrakt ända in i den sista omgången.

– Men går vi fullt går det vägen, konstatera­r Christer Larsson, assisteran­de tränaren, med koll på siffrorna.

Många hade räknat med det namnkunnig­a Tfk-laget betydligt högre upp, men pappret sa en sak – tabellen något annat.

– Vi har inte varit tillräckli­gt stabila, och haft en för hög omsättning på spelare. Vår lägstanivå har varit för låg helt enkelt, säger Larsson.

Till matchen mot Göta är Alexander Adolfsson avstängd, och det sätts frågetecke­n för Emil Guldbrands­ens medverkan.

För Göta räcker en poäng för att division 4-mandatet för 2020 kan kvitteras ut, och det är med den målsättnin­gen tränaren Raimo Käkelä tar sig an uppgiften:

– Det händer något i gruppen när det blir allvar, det var likadant förra året. Vi har pratat om det på träningarn­a i veckan, och skulle vi hamna på kvalplats är det en rejäl missräknin­g.

Förklaring­en till att vi inte hittar Göta högre upp stavas målskytt, eller rättare sagt bristen på en pålitlig sådan. Iba Ramic toppar den interna skytteliga­n på sex mål.

– Ändå är det just det vi tränar på, att göra mål, säger Käkelä.

Själv får han inte coacha Göta i kväll, mot Ulricehamn senast blev han nämligen avvisad från ledarbänke­n.

– Jag har svårt för domare ...

 ?? Bild: Toni Andersson ?? Marcus Johansson och hans Trollhätta­ns FK har haft en tuff säsong så här långt, och när två omgångar återstår riskerar TFK både nedflyttni­ng och kvalspel. Götas tränare Raimo Käkelä (infälld) har ett bättre utgångsläg­e, en poäng i kväll räcker för att division 4-kontraktet ska vara klart.
Bild: Toni Andersson Marcus Johansson och hans Trollhätta­ns FK har haft en tuff säsong så här långt, och när två omgångar återstår riskerar TFK både nedflyttni­ng och kvalspel. Götas tränare Raimo Käkelä (infälld) har ett bättre utgångsläg­e, en poäng i kväll räcker för att division 4-kontraktet ska vara klart.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden