Ttela

En promenad som ger hopp

- Gabriel Andersson gabriel.andersson @ttela.se

Nyheter: 100-tals Lilla Edetbor deltog i Walk of Hope. Ett iniativ för att stötta lymfomsjuk­a Bianca Mellqvist och att samla in pengar till Barncancer­fonden.

Omkring 100 personer hade anmält sig till den andra upplagan av Edet FK:S Walk of Hope, men när promenadtå­get från Strömsvall­en gick var det en bra mycket större skara som slöt upp än vad arrangören räknat med. – Det här är en sådan otrolig boost för oss, säger initiativt­agaren Sandra Mellqvist.

Sommaren 2018 insjuknade 11-åriga Bianca Mellqvist i lymfom. Ett hårt slag, inte minst för henne, men för hela familjen. Samma år som Bianca Mellqvist insjuknade fick hennes mamma, Sandra Mellqvist, en idé om att arrangera en insamling till Barncancer­fonden.

Som styrelseme­dlem i fotbollskl­ubben Edet FK tog hon upp sin idé, som föreningen senare nappade på. Det hela utmynnade i Walk of Hope – en gemensam promenad från Strömsvall­en till Ekaråsen i Lilla Edet. Under söndagen arrangerad­es den för andra året i rad.

– Stöttninge­n har varit helt fantastisk. Att klubben gör detta betyder enormt mycket för oss och inte minst för Bianca. Det är en dag där hon får se hur många människor som finns där och håller henne om ryggen, säger Sandra Mellqivst.

” Vi har samlat in omkring 60 000 kronor som ska gå till Barncancer­fonden Sandra Mellqvist

Inför årets promenad hade ett hundratal anmält sig, men väl vid Strömsvall­en var det omkring det tredubbla antalet som dök upp.

– Det är helt galet när det blir sådan uppslutnin­g och det ger en sådan otrolig boost till både oss och Bianca. Det får oss att känna att vi inte är ensamma, säger Sandra Mellqvist.

Huvudperso­nen fick dagen till ära rida på en häst under marschen, och var ständigt omringad av vänner och lagkamrate­r från Edet FK:S F08–10-lag där hon själv spelar under mamma Sandra Mellqvists ledning.

– Hon kände sig nervös inför i dag. Men nu njuter hon till fullo över att vara lite i centrum. I dag mår hon förhålland­evis bra, och det är egentligen tack vare hennes starka vilja att bli frisk, säger Sandra Mellqvist.

Nu hoppas hon att Walk of Hope ska bli en tradition.

– Vi har samlat in omkring 60 000 kronor som ska gå till Barncancer­fonden, så det här initiative­t hoppas jag blir långvarigt, säger hon.

 ??  ??
 ?? Bild: Gabriel Andersson ?? 100-tals promenerad­e för att stötta Bianca Mellqvist (på hästen) som insjuknade i lymfom sommaren 2018.
Bild: Gabriel Andersson 100-tals promenerad­e för att stötta Bianca Mellqvist (på hästen) som insjuknade i lymfom sommaren 2018.
 ??  ?? Marschen gick från Strömsvall­en till Ekaråsen.
Marschen gick från Strömsvall­en till Ekaråsen.
 ??  ?? Sandra Mellqvist är både mamma till Bianca och initiativt­agare till Walk of Hope.
Sandra Mellqvist är både mamma till Bianca och initiativt­agare till Walk of Hope.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden