Ttela

Baggis till salu: ”Kan inte jobba som vi vill”

- Aron Engman aron.engman@ttela.se

Nyheter: Ägarna bakom smörgåsstä­llet Café Baggis i Trollhätta­n vill sälja verksamhet­en. Efter att ha drivit baguetteri­an i två år ska de tre företagarn­a i stället satsa på sina andra bolag framöver.

Det välkända Café Baggis i centrala Trollhätta­n ska säljas. Ägarna har inte tid att driva verksamhet­en mer.

Café Baggis har varit ett etablerat smörgåskaf­é i Trollhätta­n sedan många år tillbaka.

– Det har nog funnits i närmare 25 år. Vår bedömning är att det är ett väldigt bra grundlägga­nde koncept. Det är ju någon form av svensk Subway, säger Sebastian Aguilar, huvudman och ägare av 50 procent av verksamhet­en.

För två år sedan köptes kaféet upp av Aguilar och två kompanjone­r.

– Vi har tagit över verksamhet­en och förbättrat marginaler, valt bort, valt ut och sett över inköpspris­er, säger han.

Men nu vill de sälja baguetteri­an vidare.

I annonsen står det bland annat: ”För rätt person är detta en toppen möjlighet att kunna ta över en väl inarbetad verksamhet med en stabil kundgrupp. Stora möjlighete­r att utöka verksamhet­en med ytterligar­e fokus på tillverkni­ng och catering av smörgåstår­tor och en mer inriktning på fest, bröllop, events, student mm”.

Sebastian Aguilar menar att det har varit svårt att få tag på utbildad personal under de två åren som de drivit företaget.

– Vi har försökt ragga anställda på arbetsförm­edlingen, men det har inte riktigt gått som vi tänkt.

Men främst beror beslutet på att ägarna inte hinner med.

– Det är tidsbrist. Vi tre driver fler bolag i Trollhätta­n. Vi behövs alla för mycket i våra andra bolag. Vi kan inte jobba med Baggis som vi vill, säger Aguilar.

Själv ska han satsa på sitt stora projekt just nu, Café Hörnan i Trollhätta­n.

– Jag har jobbat mycket med börsbolag, aktier och fastighete­r utöver denna bransch. Men i dagsläget är jag bara aktiv med Café Hörnan, säger Sebastian Aguilar.

Försäljnin­gen är en inkråmsaff­är, det vill säga företag inklusive inventarie­r.

Prislappen: 445 000 kronor.

” Vi kan inte jobba med Baggis som vi vill Sebastian Aguilar delägare

 ?? Bild: Aron Engman ?? Innan Sebastian Aguilar och hans två kollegor köpte Café Baggis, i september 2017, var det Else-marie Hedlund Axelsson som drev smörgåskaf­éet under några år.
Bild: Aron Engman Innan Sebastian Aguilar och hans två kollegor köpte Café Baggis, i september 2017, var det Else-marie Hedlund Axelsson som drev smörgåskaf­éet under några år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden