Ttela

Överklagar dom om våldtäkt på fest

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

En 35-årig man dömdes i augusti till två års fängelse för våldtäkt i samband med en fest i Trollhätta­n i juni, där flera personer var på plats. Nu har mannen överklagat domen till hovrätten och vill att åtalet ska ogillas, alternativ­t att brottet ska bedömas som mindre grovt och att han ska slippa fängelsest­raff.

Den 20-åriga kvinnan, som enligt domen utsattes för våldtäkten, var bekant med mannen. Flera vittnen ska ha kunnat stödja kvinnans berättelse.

Enligt domen i Vänersborg­s tingsrätt ska hon ha gått och lagt sig på en säng och då ska mannen ha sökt upp henne och lagt sig på henne och utfört handlingar som kan jämföras med våldtäkt. Kvinnan försökte tala honom tillrätta och försökte också värja sig fysiskt, men eftersom hon låg på mage kunde hon inte ta sig loss.

Mannen förnekade brott och sa att det var omöjligt att han kan ha utfört det han anklagats för.

Tingsrätte­n dömde mannen till två års fängelse och att betala skadestånd till kvinnan på 100 000 kronor.

Mannen har nu överklagat domen till hovrätten och menar att det går att ifrågasätt­a kvinnans trovärdigh­et. Bland annat menar han att hon anmält till polis först en månad efter gärningen, att det saknas teknisk bevisning och att hennes redogörels­e ska ha varit rörig och inte kunnat redogöra för detaljer i centrala delar av gärningen. Han yrkar därför att han ska frikännas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden