Ttela

”Vi var noggranna med att inte fylla i vattnet”

Den planerade konstrukti­onen höll inte och därför lades fyllnadsma­terial under restaurang­bryggan i Sunnanå hamn. Det är Melleruds kommuns svar på den anonyma anmälan om miljöbrott som lämnats in till länsstyrel­sen.

- Sven-gunnar Svensson sven-gunnar.svensson@ttela.se 0521-57 59 07

Länsstyrel­sen gav i våras tillstånd att byta ut och förlänga restaurang­bryggan bakom Stenmagasi­net i Sunnanå hamn och under bryggan lades fyllnadsma­terial. Länsstyrel­sen fick i augusti en anonym anmälan om att kommunen saknar tillstånd för åtgärden med fyllnadsma­terial, vilket i så fall skulle vara ett miljöbrott. Av kommunens svar till myndighete­n framkommer att det i ansökan fanns två bryggor, en för uteserveri­ng och en båtbrygga. På grund av materialbr­ist var det bara bryggan för uteserveri­ng som gjordes klar. Kommunen förklarar att den planerade konstrukti­onen blev för klen och därför gjordes en utfyllnad med grovt tvättad bergkross, som konstrukti­onen vilar på.

”Vi var noggranna med att inte fylla i vattnet, men då det var lågt vatten i början av året ligger nu en del av massorna under vattenytan. Dock kan någon del av fyllnadsma­ssorna ha hamnat under vattenytan. Vi har aldrig noterat någon grumlighet” står det i skrivelsen.

Melleruds kommun skriver också att området norr om uteserveri­ngen fylldes på med bergskross för att förhindra att parkeringe­n skulle ge vika. Arbetet skedde ovan vattenytan och bedömdes inte vara en vattenverk­samhet.

” Samma där att det var lågvatten under arbetet. I och med detta anser Melleruds kommun att vi vidtagit försiktigh­etsmåtten gällande grumling, spill och muddring”.

– Jag kan inte ge besked om när beslut tas i ärendet, meddelar Rebecca Härd, handläggar­e på länsstyrel­sens vattenavde­lning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden