Ttela

Tilldelas etikpris för projekt för utsatta

- Moa Persson mp@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Under helgen delade Svarta Örn-ordern ut sitt pris i etik. Ett årligt pris som går till någon som de anser upprätthål­ler god etik. I år heter pristagare­n Marcus Göthberg.

Under lördagen mottog Marcus Göthberg Svarta Örn-orderns etikpris. Prissumman är 10 000 kronor och nominering­en bakom att Marcus Göthberg får priset lyder ”Att bedriva projekt för utsatta med etik och moral och med sunda värderinga­r samt att belysa utsatthet och samhällspr­oblem på ett konstrukti­vt sätt”.

Göthberg är känd för sitt engagemang med Sommarlyck­an där han hjälper barn och föräldrar som har det ekonomiskt tufft. Ett projekt som han driver ideellt.

– Jag är lite traditione­ll på det sättet. Jag tar hellre med ungdomar ut på havet än till Liseberg. Det gör

” Etik och moral är grundstena­r i mitt arbete

jag på grund av två anledninga­r. Många familjer som har det svårt ekonomiskt är även stressade och får psykiska problem som en följd. Då är inte ett en attraktion­spark med mängder med folk och som hela tiden uppmanar till att köpa saker det bästa. Då är det bättre att komma ut i naturen, säger han.

Med naturen menar han att man har allt man behöver. Något som i sig inte behöver kosta pengar och får ungdomarna att tänka på annat och släpper beroendet av skärmar menar han.

Hur jobbar du med etik i dina projekt?

– Etik och moral är grundstena­r i mitt arbete. Man ska inte gå förbi någon som ligger ner utan att kolla hur den personen mår och jag jobbar mycket med hur man bemöter varandra.

 ??  ?? Marcus Göthberg tilldelas etikpris.
Marcus Göthberg tilldelas etikpris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden