Ttela

FCT ger inte upp hoppet – trots blytung förlust

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

FC Trollhätta­n hade svårt att skapa chanser hemma mot Landskrona. I stället stod gästerna för matchens enda mål, och därmed hamnade FCT allt längre ifrån kvalplatse­n. – Inget är kört, men vi hade behövt den här segern, säger Alexander Leksell.

Fct-mittbacken Leksell var mäkta besviken efter den knappa förlusten mot toppkonkur­renten Landskrona.

– Det känns för jävligt. De får målet när matchen står och väger, det är egentligen den enda skillnaden mellan lagen.

Målet han talar om föll i början av den andra halvleken. FCT hade lyckats stänga ytan mellan försvar och mittfält väldigt bra fram till dess, men den här gången hittade Kevin Jensen luckan däremellan. Avslutet var kliniskt i bortre hörnet.

Då hade Simon Forslund räddat FCT från underläge två gånger om i den första halvleken. Vid det första tillfället kom han ut bra på Linus Olssons friläge och räddade ut bollen till hörna.

Vid det andra tillfället stod han för en närmast omöjlig reflexrädd­ning upp i överliggar­en sedan Jonathan Asps frispark ändrat riktning på en Fct-spelare framför mål.

Åt Jensens mål var det dock inte mycket som Forslund kunde göra. I stället tvingades FCT gå framåt, och de avslutande 20 minuterna var den bästa perioden som laget hade i matchen.

Särskilt många målchanser lyckades man emellertid inte skapa. Det allra bästa läget fick Albinot Rexhepi när Tobias Berntsson skickade in ett riktigt bra inlägg. Rexhepi fick dock inte riktig fart på nicken och bortamålva­kten Amr Kaddoura var med på noterna.

Symptomati­skt för Rexhepi som precis som sin forwardsko­llega Robert Lipovac är inne i en måltorka modell längre.

Rexhepi har inte gjort mål på sex matcher och Lipovac har inte funnit nätmaskorn­a på 14 matcher.

Nu blev de återigen mållösa och FCT tappade viktiga poäng i kvalstride­n.

– Just nu har vi inte det där lilla extra för att sätta lägena och vinna mot så här bra lag, konstatera­r tränaren William Lundin.

Trots att man nu med sex matcher kvar att spela har sex poäng upp till kvalplatse­n har Lundin inte gett upp hoppet om spel i superettan kommande säsong.

– Absolut inte, det är sex matcher kvar. Nu ska vi göra allt vi kan för att vinna våra sista matcher, så får vi se vad som händer. Det vore dumt att ge upp nu.

Efter slutsignal­en uppstod tumult mellan spelare och ledare i de två lagen.

Lundin ger sin syn på saken. – Det är ett par individer i Landskrona som inte kan sköta sig. Det är deras assisteran­de tränare och deras målvakt, framförall­t. Det är tråkigt för de andra verkar vara bra grabbar, men dessa tvås beteende fläckar ner deras besök här.

 ?? Bilder: Tommi Nyman ?? Richard Cindric jagar gästernas Sumad Almadjed i FCT:S 0-1-förlust mot Landskrona. Förlusten innebär att FCT nu får svårt att nå kvalplatse­n till Superettan.
Bilder: Tommi Nyman Richard Cindric jagar gästernas Sumad Almadjed i FCT:S 0-1-förlust mot Landskrona. Förlusten innebär att FCT nu får svårt att nå kvalplatse­n till Superettan.
 ??  ?? Alexander Leksell var besviken efter förlusten mot Landskrona, men drömmer fortfarand­e om uppflyttni­ng till superettan. ”Vi vill inte ha några tråkiga betydelsel­ösa matcher i slutet, utan vi ska vara med ända in.”
Alexander Leksell var besviken efter förlusten mot Landskrona, men drömmer fortfarand­e om uppflyttni­ng till superettan. ”Vi vill inte ha några tråkiga betydelsel­ösa matcher i slutet, utan vi ska vara med ända in.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden