Ttela

Mållösa – men TFK HIS blev en vinnare ändå

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se

TFK HIS gjorde inga mål men är vinnare ändå. 0-0 mot Skepplanda betyder att Trollhätte­laget spelar i division 1 nästa år. – Det blir något att se fram emot, säger mittbacken Ellen Hultberg.

20-åriga Ellen Hultberg gjorde en stabil försvarsin­sats mot Skepplanda. Och efternamne­t är kanske bekant. Jo, hon är dotter till förre allsvenske spelaren Christian Hultberg, som en gång spelade i TFK innan han gick till Ljungskile SK.

Och pappa fanns förstås på plats för att följa upplösning­en.

– Det är många som säger att vi liknar varandra på planen. Och visst har jag har lärt mig mycket av honom, sa Ellen efter att serieseger­n var bärgad.

Christian sa att du får godkänt idag, att du spelade enkelt och inte krånglade till det.

– Sa han det? Ja, men det var ju roligt att höra. Tycker själv att det gick ganska bra även om vi inte var särskilt bra i första halvlek.

Nej, i första halvlek gick det inte att se att det skiljde 21 poäng mellan de båda lagen i tabellen. TFK HIS förmådde inte att skapa särskilt mycket mot ett defensivt starkt Skepplanda.

Kanske var det nerver som spelade in när TFK HIS för dagen fick byta den normala hemmaarena­n Stavrelund­s IP mot ”stora” Edsborg.

– Jag tycker ändå inte att vi var nervösa. Vi jobbade på som vanligt, sa Ellen Hultberg.

Nu blir det derbyn mot Skoftebyn och Lödöse/nygård i division 1 nästa år. Men man kan ju undra hur många damlag det kan finnas i närområdet på den här nivån?

– Det hade ju varit spännande om FC Trollhätta­n ville starta damlag och göra en elitsatsni­ng, säger Ellen.

Det återstår trots allt att se om FCT gör den satsningen.

Tillbaka till matchen TFK HIS mot Skepplanda.

I den andra halvleken skapade TFK HIS såpass många chanser att man borde fått in ett 1-0-mål till slut.

Men istället var det Skepplanda som fick matchens bästa chans. I 74;e minuten kom Lina Karlsson helt fri , men TFK His-målvakten Elin Gustafsson fick upp en hand och räddade.

Elin var riktigt bra mellan stolparna och bra var även lagkaptene­n Sanna Jensen.

Den 25-åriga mittbacken tog allt som kom i hennes väg i andra halvlek. Och hon var förstås glad när hon firade serieseger­n iförd guldhatt,

– Det är jättekul att gå upp med det här gänget. Jag är väldigt stolt över det vi gjort i år, säger Sanna Jensen.

Trollhätta­ns Fk/halvorstor­ps IS slog ihop sina påsar 2015 och vann då division 3 direkt. Nu skrivs ett nytt kapitel i klubbens korta historia.

Nästa år spelar klubben i division 1 för första gången.

 ?? Bilder: Torbjörn Arvidsson ?? Hela gänget samlat med guldhattar på efter slutsignal­en på Edsborg där matchen mot Skepplanda slutade 0-0. Resultatet betyder att TFK HIS vinner division 2 Nordvästra Götaland och spelar i ettan nästa år.
Bilder: Torbjörn Arvidsson Hela gänget samlat med guldhattar på efter slutsignal­en på Edsborg där matchen mot Skepplanda slutade 0-0. Resultatet betyder att TFK HIS vinner division 2 Nordvästra Götaland och spelar i ettan nästa år.
 ??  ?? Christian Hultberg, stolt pappa när dottern Ellen gick upp i division 1 med sitt TFK HIS.
Christian Hultberg, stolt pappa när dottern Ellen gick upp i division 1 med sitt TFK HIS.
 ??  ?? Ellen Hultberg och Hannah Skoglund, två glada spelare i TFK HIS efter avancemang­et till division 1 intervjuas av TTELA:S Jonas Myrholm.
Ellen Hultberg och Hannah Skoglund, två glada spelare i TFK HIS efter avancemang­et till division 1 intervjuas av TTELA:S Jonas Myrholm.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden