Ttela

Valons dubbel gav VFK tre poäng mot Tidaholm

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Valon Gashis fotbollsår har varit tufft. Därför satt nog hans måldubbel mot Tidaholm extra skönt för honom. – Han har jobbat hårt hela hösten, så det här förtjänade han, säger tränare Gzim Sylaj.

Våren i division 1 med IK Oddevold blev inte alls som Valon Gashi hade tänkt sig. Knapert med speltid och ännu färre mål ledde till att parterna bröt kontraktet i somras. För att få i gång karriären igen valde han att återvända till Vänersborg­s FK i division 2.

Där fick han en bra start med mål i höstens två första matcher, men i de fyra efterfölja­nde omgångarna gick han mållös innan han slog till två gånger om mot Tidaholm.

– Forwards ska göra mål, så det var skönt för honom att få sätta dit bollarna nu. Han har kämpat hårt hela hösten, så det här var han värd, säger hans tränare Gzim Sylaj.

Det var dessutom två riktigt bra avslut. Hans första mål innebar 2-0 och kom till efter en bra djupledsbo­ll, en bra löpning och ett bra avslut. Hans andra mål blev segermålet, 3-2.

– Ett riktigt forwardsmå­l! Han

snappade upp bollen utanför straffområ­det, kom snabbt till avslut och satte den precis intill stolpen, berättar Sylaj.

Dessförinn­an hade VFK tappat en till synes säker 2-0-ledning till 2-2 mot Tidaholm, som kämpar för sin överlevnad i division 2.

– Vi måste bli bättre på att kontroller­a matcherna. Det är inte första gången den här säsongen som vi tar ledningen och är det bättre laget, men gör misstag som släpper in motståndar­na i matchen. Där har vi verkligen något som vi måste utveckla till nästa säsong, säger Sylaj, som trots segern inte var helt nöjd.

– Det är som att vi blir frustrerad­e och börjar jaga efter 3-0 i stället för att ta de enkla besluten och kontroller­a matchen. Nu ger vi Tidaholm en väg in i matchen och med tanke på vilken hawaii-fotboll det blev i slutet kunde det slutat hur som helst.

Kritiken till trots är Gzim Sylaj väldigt nöjd med den höst som VFK har presterat, som tagit laget från tabellens nedre halva till en stabil mittenposi­tion.

– Vi har tagit kliv framåt både i spelet och i det mentala. Vi är inte långt ifrån de bästa lagen i serien. Kan vi bara lära oss att behålla kontrollen i matcherna så kan vi bli riktigt bra.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte/arkiv ?? Valon Gashi stod för två mål när Vänersborg­s FK slog bottenlage­t Tidaholm med 3-2.
Bild: Sebastian Lamotte/arkiv Valon Gashi stod för två mål när Vänersborg­s FK slog bottenlage­t Tidaholm med 3-2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden