Ttela

Fall framåt för IBK mot Tranemo

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se

Det blev en poäng för IBK Vänersborg i division 2-premiären i innebandy. 2-2 borta mot Tranemo var en bra premiär tyckte tränaren Frederick Söderblom. – Ja, speciellt med tanke på att vi inte tagit poäng här förut, säger han.

Ifjol vann Tranemo hemmamötet med 6-3. Nu fick IBK Vänersborg halv revansch i form av en poäng. Slutresult­atet skrevs till 2-2 inför 230 åskådare i idrottshal­len i Tranemo.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter 14 minuter av den första perioden men Vänersborg replikerad­e fyra minuter senare med 1-1 av Devin Martinsson.

Bara 14 sekunder in på den andra perioden gav Filip Wändal Vänersborg ledningen med 2-1 och det var en ledning som stod sig länge.

Men när det var fem minuter kvar så kvitterade Victor Aronsson för sitt Tranemo och fastställd­e slutresult­atet till 2-2.

– Lite synd att vi inte lyckades hålla undan och vinna. Men vi är ändå nöjda med en poäng och oavgjort tycker jag var rättvist. Vi håller på att spela in ett nytt lag och det tar sin tid, säger Frederick Söderblom.

IBK Vänersborg blev av med elva spelare inför säsongen, bland annat målskyttar­na Tobbe Carlsson och Mats Johansson.

Nu har IBK Vänersborg­s-tränaren ett delikat arbete framför sig, att få ihop ett nytt slagkrafti­gt lag i innebandy-tvåan. Och det var speciellt en sak som han var nöjd med i premiären.

– Att vi inte släppte in något mål i fem mot fem. Båda deras mål kom när vi spelade i numerärt underläge.

En spelare fick lite extra beröm av tränare Söderblom efter premiären, och det var anfallaren Alex Lindahl.

??  ?? IBK Vänersborg­s Alex Lindahl gjorde en bra insats i division 2-premiären mot Tranemo.