Ttela

VIF släppte in fem – på en halvlek

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se

Vänersborg­s IF:S fina höstform såg ut att hålla i sig. Men efter 1-0 i paus mot Vårgårda rasade allt. – Det går inte att vinna om man bjuder på det vi gjorde, säger assisteran­de tränaren Hans Adolfson.

VIF hade sex raka matcher utan förlust före mötet mot Vårgårda. Det började bra nu också. Josef Daoud gav VIF ledningen med 1-0 i första halvlek. Så långt allt gott för gästerna från Vänersborg.

Sedan gjorde Vårgårda inte mindre än fem mål i andra halvlek och vann med 5-3.

– Vi bjöd på deras fyra första mål. Då är det svårt att vinna matcher, konstatera­r Hans Adolfsson.

Vad var det som hände i andra halvlek?

– Vi blev obeslutsam­ma, passiva och tafatta. Nej, det här var verkligen inte godkänt från vår sida.

Vårgårda vände 0-1 till 3-1 efter mål av Jahid Jawid, Richard Wartmark och Mohammed Abdulrahma­n, innan Moussa Taher reducerade till 3-2.

Nämnde Moussa Taher reducerade även till 4-3, men det här var inte VIF:S dag.

Mohamed Abdulrahma­n avgjorde matchen med sitt tredje mål för dagen och fastställd­e slutresult­atet till 5-3.

Förlusten innebär att Vänersborg­s IF fortfarand­e inte har säkrat nytt division 2-kontrakt även om det onekligen ser skapligt ut i tabellen .

IFK Åmål på kvalplats har 20 poäng och VIF 28 med tre matcher kvar att spela.

– Ja, men det blir ett race in i det sista. Vi är inte helt säkra än, säger Hans Adolfson.

?? Bild: Sebastian Lamotte/arkiv ?? Moussa Taher gjorde två mål för VIF mot Vårgårda, men det hjälpte föga. Laget släppte in fem mål i den andra halvleken och föll tungt.
Bild: Sebastian Lamotte/arkiv Moussa Taher gjorde två mål för VIF mot Vårgårda, men det hjälpte föga. Laget släppte in fem mål i den andra halvleken och föll tungt.