Ttela

Bitterljuv­t i Mif-lägret efter krysset mot Ödsmål

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Det direkta nedflyttni­ngshotet är avvärjt, men på grund av Ödsmåls sena kvittering tyder det mesta på att Mellerud kommer att behöva försöka kvala sig kvar i division 3. – Synd, men vi var inte värda tre poäng, säger tränaren Henrik Olsson.

När slutsignal­en ljöd i Ödsmål stod det klart att Mellerud inte behöver blicka nedåt i tabellen under slutomgång­en, då man nu har fyra poäng ner till just Ödsmål och Trollhätta­ns BOIS under nedflyttni­ngsstrecke­t.

Dessvärre för MIF:S del innebar hemmalaget­s sena kvittering att vägen till att undvika kvalspel blev allt snårigare. Hade MIF vunnit så hade Främmestad varit tvunget att slå Tidaholms GOIF, som inte har något att spela för, i slutomgång­en i fall Mellerud vinner sin match mot Ardala.

Men i och med att MIF bara fick med sig 1-1 från Ödsmål så räcker det för Främmestad att ta en poäng mot Tidaholm för att säkra kontraktet.

– Det var väldigt synd, det var ett

riktigt skitmål. Hade vi vunnit så hade Främmestad i alla fall känt flåset i nacken. Samtidigt var vi inte värda mer än den poäng som vi fick, berättar Henrik Olsson.

Olsson var inte nöjd med insatsen överhuvudt­aget, men såg i alla fall ljusglimta­r i sitt lags spel under den första halvleken.

– Jag är inte nöjd med den heller, men då ligger i alla fall rätt i positionss­pelet och gör ett riktigt fint mål.

Målet prickades in av Sebastian Hedlund efter dryga tjugo minuters spel och föranledde­s av ett fint kombinatio­nsspel.

– Vi borde kunnat hota dem mer, för kommer vi upp i nivå så är vi bättre än Ödsmål. Dessvärre blev vi ännu sämre i den andra halvleken, berättar Olsson.

Ödsmål var tvunget att vinna för att hålla liv i drömmen om nytt kontrakt. ÖIK skapade också en hel del chanser mot ett MIF som enligt Olsson var ”taget av stundens allvar”, men fick vänta till den 88:e minuten innan man kunde jubla för mål.

Därefter höll dock MIF undan och bärgade en poäng som trots allt ger en viss avslappnan­de effekt inför slutomgång­en. Pressen ligger på Främmestad, som behöver ta poäng mot Tidaholm.

– Det ska bli skönt att kunna gå in i en match och bara ha allt att vinna. Det behöver nog killarna också. Hela hösten har varit full av måstematch­er och det har tärt på killarna mentalt, säger Olsson.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Mif-tränaren Henrik Olsson var ärlig efter mötet med Ödsmål. ”Vi var inte värda mer än den poäng som vi fick”, sa han.
Bild: Jonas Myrholm Mif-tränaren Henrik Olsson var ärlig efter mötet med Ödsmål. ”Vi var inte värda mer än den poäng som vi fick”, sa han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden