Ttela

Bois-tränaren: ”Jag har misslyckat­s”

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Sejouren i division 3 blev treårig för Trollhätta­ns BOIS. Efter 2-6 hemma mot nykomlinge­n Alingsås är degraderin­gen till division 4 ett faktum. – Vi ska inte behöva ligga där vi ligger med den här truppen, säger tränaren Glenn Johansson.

Det var med oerhört tunga steg som spelare och ledare i Trollhätta­ns BOIS lämnade Torsbovall­ens gräs efter att nedflyttni­ngen till division 4 stod klar.

– Vi åker ur. Tabellen ljuger aldrig, vi har varit för dåliga i år, konstatera­de lagkapten David Bryngelsso­n.

Under fjolåret var TBOIS ett topplag i division 3 som hade chans på kval upp mot division 2 in i den sista omgången. I år fick man behålla stommen i laget och kryddade det med den rutinerade trion Hampus Garp Vajizovic, Pontus Johansson och Robin Iglicar.

Därför trodde många att TBOIS skulle utmana tabelltopp­en i år igen, men i stället har det blivit den diametrala motsatsen. Med två omgångar kvar krävdes två segrar för att nå negativt kval, men när Alingsås satte 3-0 i början av den andra halvleken var alla förhoppnin­gar i stort sett bortblåsta.

Två snabba reducering­ar väckte visst hopp, men redan minuten efter släcktes det igen när gästerna fick in 4-2.

– När vi får in 2-3 så är vi med i matchen igen, men då är det så symptomati­skt att de gör mål i anfallet efter. Därefter går luften ur oss, säger Bryngelsso­n, som fick se gästerna göra både 5-2 och 6-2 under matchavslu­tningen.

– Vi läcker som ett såll bakåt. Överlag har vi släppt in för många mål, då åker man ut.

Detta är ett stort misslyckan­de med det laget man har, anser ”Brygga”.

– Jag tycker absolut att den här truppen håller division 3-kvalitet, och i vissa stunder har vi spelat jättebra. I somras spelade vi ut Gerdsken som är ett topplag, men summa summarum så har vi inte varit tillräckli­gt bra.

Tränare Glenn Johansson, ny inför årets säsong, är inne på samma spår och tar på sig sin del av skulden.

– Det är ju mitt ansvar att se till så att det funkar, och med det laget vi har så får man säga att jag har misslyckat­s. Vi ska inte behöva ligga där vi ligger, erkänner Johansson.

Är det något du hade velat göra annorlunda så här i efterhand?

– Vi hade kunnat spela en mer cynisk fotboll, men samtidigt tycker jag att det här laget ska vara tillräckli­gt bra för att kunna spela på ett utveckland­e sätt.

En liten ljusglimt i det stora mörkret var Melwin Erikssons inhopp. 18-åringen stod bland annat för reducering­en till 1-3 i sin A-lagsdebut och visade att det finns hopp om Tbois-framtiden.

 ?? Bild: Karl Andersson ?? Lucas Brag (sittande) deppar sedan hans Trollhätta­ns BOIS degraderat­s till division 4.
Bild: Karl Andersson Lucas Brag (sittande) deppar sedan hans Trollhätta­ns BOIS degraderat­s till division 4.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden