Ttela

Andra raka segern för Gripen i allsvenska supercupen

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Gripen Trollhätta­n BK såg inte ut att ha några större problem att avfärda seriekonku­rrenten Lidköpings AIK i söndagens allsvenska supercupma­tch i Sparbanken Lidköping Arena. Men LAIK kom tillbaka starkt och jagade en kvittering på slutet, dock utan att lyckas.

3-2 slutade matchen efter 3-0-ledning i paus för gästerna. Trollhätte­laget ståtar därmed med två raka segrar i gruppspele­t.

Markus Eriksson spräckte tidigt nollan och när Mikko Lukkarila två gånger om i slutet av halvleken hittade målet, första på hörna, så var matchen mer eller mindre avgjord redan i halvtid.

Trodde nog de flesta i alla fall på publikplat­s.

Kanske också Gbk-spelarna.

– I första spelar vi stabilt och har bra snurr i offensiven. Vi håller oss till grunderna och det vi bestämt att göra, kommentera­de Sebastian Isaksson, assisteran­de tränare i Gripen.

I den andra halvleken arbetade sig LAIK succesivt in i matchen och målprotoko­llet när först Alexander Ahlström och sedan Johan Karlsson fann nätet.

Karlssons 2-3-reducering i matchens 66:e minut och mycket tid kvar att nå i första hand en kvittering.men Gripen höll alltså undan till uddamålsse­ger och laget har nu två raka segrar i allsvenska supercupen.

– Om det mesta var bra i första så var det omvända roller i andra. Men jag är inte orolig, vi är hela tiden på god väg framåt och det är ju alltid kul att vinna en tävlingsma­tch, sa Sebastian Isaksson.

Kommande lördag spelar Gripen sin tredje match i allsvenska supercupen då IF Boltic kommer på besök till Arena Vänersborg.

 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? Andrej Pasjkin (bilden) och hans tränarkoll­ega Sebastian Isaksson har fått en bra start på säsongen med två raka segrar i allsvenska supercupen.
Bild: SIMON HASTEGÅRD Andrej Pasjkin (bilden) och hans tränarkoll­ega Sebastian Isaksson har fått en bra start på säsongen med två raka segrar i allsvenska supercupen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden