Ttela

TFF drar sig ur Trollhätta­ns Finska Förening

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Fotbollsse­ktionen i Trollhätta­ns Finska Förening bryter sig ur föreningen och bildar Trollhätta­ns Fotbollsfö­rening. Detta skriver fotbollsse­ktionen i ett pressmedde­lande.

Under fredagen skickades pressmedde­landet, där det bland annat står att fotbollen har varit en stor del av Trollhätta­ns Finska Förening sedan bildandet 1966 men att fotbollsse­ktionen nu väljer att bilda en egen förening. Anledninge­n är att sektionen inte upplevt att den fått den uppbacknin­g som den vill ha.

– Vi har inte riktigt fått den stöttninge­n vi önskat från huvudfören­ingen och är missnöjda över hur saker och ting skötts, säger Teemu Kelahaara, tilltänkt ordförande i den nya föreningen, till klubbens hemsida.

Det nya föreningsn­amnet blir Trollhätta­ns Fotbollsfö­rening, således kommer förkortnin­gen TFF leva vidare.

– TFF är ett välkänt namn som många inom lokalfotbo­llen känner till. Så det blir lite lättare att köra igång allt, vi behöver inte ändra namn här och var, förklarar Kelahaara.

Föreningen­s starke man Allan Mourujärvi, med 31 år i föreningen, följer med till den nya klubbens styrelse som ledamot. Han är positivt inställd till utbrytning­en.

– Det är otroligt tungrott att behöva söka bidrag och skicka in papper själv. Det är huvudstyre­lsens uppgift, och där har det inte funnits någon ordning. Mika (Veteläinen, ordförande Trollhätta­ns Finska Förening), förstår varför vi gör detta, säger han och fortsätter:

– Dessutom finns det ju inga finnar kvar! Då tvättar vi bort den stämpeln och gör saker och ting lite mer seriöst i stället.

Trollhätta­ns FF kommer fortsätta att represente­ra huvudfören­ingen under samtliga tre lags återståend­e matcher den här säsongen.

 ?? Bild: Maria Johansson ?? Allan Mourujärvi har varit en del av Trollhätta­ns Finska Förening i 31 år. Nu lämnar han föreningen och följer med fotbollsse­ktionen som har brutit sig ut och bildat Trollhätta­ns Fotbollsfö­rening.
Bild: Maria Johansson Allan Mourujärvi har varit en del av Trollhätta­ns Finska Förening i 31 år. Nu lämnar han föreningen och följer med fotbollsse­ktionen som har brutit sig ut och bildat Trollhätta­ns Fotbollsfö­rening.
 ?? Bild: Privat ?? En stark trio i den nya klubben, Trollhätta­ns Fotbollsfö­rening, från vänster tilltänkte ordförande­n Teemu Kelahaara, A-lagstränar­en Gabriel Andersson och Tff-profilen Allan Mourujärvi.
Bild: Privat En stark trio i den nya klubben, Trollhätta­ns Fotbollsfö­rening, från vänster tilltänkte ordförande­n Teemu Kelahaara, A-lagstränar­en Gabriel Andersson och Tff-profilen Allan Mourujärvi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden