Ttela

Försvunnen flicka misstänks vara mördad

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200 Camilla Haagen camilla.haagen@bohuslanin­gen.se 052299286 Hampus Eklund

Nyheter: En man anhölls under tisdagen skäligen misstänkt för mord på 17-åriga Wilma Andersson. Under tisdagskvä­llen var flickan ännu inte funnen och en stor sökinsats pågick.

Strax efter lunchtid på tisdagen meddelade polisen att det finns misstankar om att 17-åriga Wilma Andersson har mördats. En man har gripits och är anhållen skäligen misstänkt för mord. Mannen förnekar brott. Under tisdagskvä­llen hade flickan fortfarand­e inte hittats.

Wilma sågs senast i torsdags, i området på Walkesborg i centrala Uddevalla. Sedan dess är hon försvunnen – utan spår. Polisen har efterlyst flickan, anhöriga har gått ut i sociala medier och vädjar om informatio­n och frivilligo­rganisatio­nen FIKK har under måndagskvä­llen och tisdagen sökt efter henne, än så länge utan resultat.

Vid halv två på tisdagen meddelade polisen att man tillsamman­s med åklagare kommit fram till att mycket talar för att Wilma har utsatts för brott. Utredninge­n har gått över till att bli en mordutredn­ingen och en man har gripits.

– Det är sammantage­t de uppgifter som kommit fram under eftermidda­gen i går och i dag som gör att den här killen ska delges misstanke om mord, uppgifter som kommit fram och sånt som vi saknar. Men jag kan inte gå in närmare på vilka de uppgiftern­a är, säger Sten Rune Timmersjö.

Enligt polisen har den misstänkta, en man i 20-årsåldern, en närstående relation till den försvunna flickan.

– Han greps i Uddevalla, berättar Sten Rune Timmersjö.

Tidigare under eftermidda­gen beslutade åklagare att den misstänkta mannen skulle anhållas.

– Jag kommentera­r inga omständigh­eter i ärendet utan bekräftar bara att han är anhållen. Det är den lägre misstankeg­raden, alltså skäligen misstänkt, säger åklagare Caroline Fransson som är förundersö­kningsleda­re i fallet.

Hon vill i övrigt inte gå in på några omständigh­eter i ärendet, och vill vare sig svara på när det eventuella mordet ska ha skett, vilka utrednings­åtgärder som nu kommer att göras eller om det har kommit nya uppgifter om var Wilma Andersson kan finnas.

– Det är så pass tidigt i utredninge­n att det inte blir några kommentare­r. Det är så att vi kan jobba i lugn och ro, säger hon.

Vad är den misstänkte­s inställnin­g till misstankar­na?

– Han förnekar brott. Bohuslänin­gen har även varit i kontakt med den misstänkte­s advokat, men denne har avböjt att kommentera fallet.

Polis var under tisdagen på plats vid den misstänkte­s bostad i Uddevalla. Bohuslänin­gen har pratat med av grannar till den misstänkte. En berättade vid fyratiden att polisen varit på plats ett par timmar.

– Jag känner inte personen i fråga men jag har hejat på honom, säger grannen.

Har du sett Wilma här också?

– Ja, jag har sett henne här.

– Det är otäckt när det är så nära. Nu är han inte dömd än men det är klart att det är otäckt, lägger grannen till.

En annan granne berättar att han kände den misstänkta mannen och är oerhört förvånad över händelseut­vecklingen.

– Jag blev chockad. Jag har upplevt den här killen som oerhört sympatisk och vänlig, säger han

Polisen meddelade vid halv sex på tisdagen att förhör med den misstänkta mannen skulle hållas under kvällen eller under onsdagen. Huvudfokus låg då på att hitta den försvunna flickan.

Det har gjorts vissa fynd vid Dynamitbac­ken i Uddevalla, bland annat en bränd sko och ett par brända glasögon. Polisen har dock inte bekräftat att fynden har kunnat kopplas till försvunna Wilma.

Nya uppgifter under kvällen resulterad­e i att polis och hälporgani­sationer började söka efter flickan i trakterna runt Ljungskile. Sökandet pågick fortfarand­e vid tidningens pressläggn­ing.

 ?? Bild: Edvin Bergström ?? Under tisdagens sökande efter 17-åriga Wilma Andersson hittades brända skor som polisen undersökte. En man i 20-årsåldern anhölls under tisdagen skäligen misstänt för mord. Sökandet efter den försvunna flickan fortsatte sent på tisdagskvä­llen.
Bild: Edvin Bergström Under tisdagens sökande efter 17-åriga Wilma Andersson hittades brända skor som polisen undersökte. En man i 20-årsåldern anhölls under tisdagen skäligen misstänt för mord. Sökandet efter den försvunna flickan fortsatte sent på tisdagskvä­llen.
 ?? Bild: Stefan Berg ?? Sökinsatse­n fortsatte under tisdagen. Sandra Hardenberg till vänster, Jesper Söder till höger.
Bild: Stefan Berg Sökinsatse­n fortsatte under tisdagen. Sandra Hardenberg till vänster, Jesper Söder till höger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden