Ttela

Vaga minnen från rånkväll

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

Nyheter: På tisdagen förhördes de misstänkta för rån och rånförsök på Burger King i mars. De minns dåligt vad som hände utanför hamburgerr­estaurange­n, men även ett vittne uppträdde osäkert och nervöst och hade vaga minnesbild­er om vem som gjorde vad.

Sjätte dagen i målet med den unga rånarligan dominerade­s av förhör med de fem misstänkta och vittnen som varit på plats i och utanför Burger King i samband med rånen och rånförsöke­n mot fem killar den 9:e mars i år.

Ett vittne, som är kompis med de rånade, var väldigt osäker och nervös under förhöret. Han kunde inte riktigt peka ut vilka som gjorde vad av de misstänkta under händelsefö­rloppet. Trots att han stod utanför Burger Kings entré där rånen och rånförsöke­n skedde och hade samtalet med några av de misstänkta minuterna innan över en cigarett.

Målsägarbi­trädet Torbjörn Sjögren frågade om han var nervös för att vittna och om han hade pratat med några av de misstänkta inför rättegånge­n.

– Nej, ingen av dem har pratat med mig. Jag var bara väldigt nervös för att berätta att jag gick ut och rökte och att mina föräldrar är här och lyssnar, sa han och skrattade lite.

På frågor om vad han pratade med de misstänkta om innan rånen så svarade han att de frågade var han var ifrån och vilka av dem som körde bil. När åklagare Carin Pedersen gjorde honom uppmärksam på tidigare polisförhö­r där han uppgett att de ställde frågor om hans halsband och om kläder och om hans kompisar hade kontanter på sig, så kände han igen de svaren han gav då.

– Det kan stämma, men det är så länge sedan, jag kom inte riktigt ihåg idag.

Ett påstående skulle också ha varit att en av de misstänkta skulle ha sagt till honom att hans kompisar som var inne och åt hade femton minuter på sig annars skulle de bli rånade.

– Jaha, men jag trodde ju inte de menade allvar och blev förvånad.

Sedan kom mina kompisar ju ut direkt efter det och då var det för sent, sa vittnet.

Han berättade att han, samtidigt som han var rädd, försökte avbryta rånen och gick emellan på flera ställen. Men eftersom allt gick på några minuter och kompisarna spreds ut hade han svårt att minnas vem som blev attackerad av vem.

– Jag ser hur de tar tag i en av mina vänner, men jag vet inte riktigt vilka som gör det och sedan ser jag en av mina andra kompisar som blivit avdragen jackan, sa vittnet.

Åklagaren Carin Pedersen uppfattade även hon att vittnet uppträdde nervöst.

Kan det tyda på att han skulle ha blivit hotad inför vittnesför­höret?

– Det vet jag ingenting om, svarade Carin Pedersen.

De misstänkta, som vi kallar A, B, D, F, H och är både från Trollhätta­n och Uddevalla, förhördes också, men kommer inte ihåg så mycket mer än att de var och åt på hamburgerr­estaurange­n och att de sedan åkte hem var för sig eller med någon kompis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden