Ttela

Skattehöjn­ing slår hårdast mot dem med lägst inkomst

-

Svar till Eva Castberger (L) TTELA 12 november, ”De orden gav mig en klump i maggropen”.

Tack för din insändare och inte bara ovan relaterade utan alla dina insändare som står upp för äldre och fattigpens­ionärer samt dina tankar om äldreboend­e och socialt utsatta människor.

En kommunalsk­attehöjnin­g slår ju hårdast mot de med lägst inkomster och det är otroligt konstigt att inte V och MP med ett endaste ord kommentera­r denna kommunalsk­attehöjnin­g.

Vi 40-talister är många och första gången vi röstade 1968 fick S egen majoritet med mer än 50 procent var Tage Erlander statsminis­ter, som värnade nationalst­aten och att de som byggde Sverige skulle få en pension som gick att leva på och ett tryggat äldreboend­e.

Nu 2019 har kommunpoli­tiker i mer än 70 år kunnat planera för att 40-talisterna blir gamla, men det kommer som en total överraskni­ng för kommunpoli­tiker som skyller allt elände på att 40-talisterna blir äldre och kan behöva vård i livets slutskede. Hur tänker våra politiker, finns det ingenting under håret?

En stor skandal att (S) så totalt övergett de som byggt Sverige och arbetat hela sitt liv och bidragit till vad Sverige är idag, men nu vill riksdags- och kommunpoli­tiker inte kännas vid dessa samhällsby­ggare utan nu är slitvargar­na bara en belastning.

Kan någon förklara för mig hur det kunde bli på detta vis?

 ??  ?? Höjd kommunalsk­att slår hårdast mot de invånare som har det sämst ställt, menar debattören.
Höjd kommunalsk­att slår hårdast mot de invånare som har det sämst ställt, menar debattören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden