Ttela

Misstänks ha knivhuggit och petat man i ögat – åtalas

- Henrik Lundbjörk henrik.lundbjork@bohuslanin­gen.se 0522-99200

En man i 35-årsåldern åtalas för grov misshandel efter att han ska ha knivhuggit en annan man i benet samt petat honom i ögat. Brottet ska ha ägt rum i Kungshamn tidigare i höstas.

Det var i slutet av oktober som polisen larmades till en adress i norra Kungshamn där en blodig man i 45-årsåldern hade påträffats. Han hade stickskado­r i ena låret, en blödning i ena ögat och var väldigt medtagen. Innan han fördes till Näl med ambulans ska han ha pekat ut en man på platsen som skyldig till gärningen. Skadorna var allvarliga, mannen förlorade en del blod men överlevde.

När polisen började prata med den utpekade mannen tog han fram en blodig fällkniv som han gav till polispatru­llen. Mannen var blodig om händerna och det fanns även blod på hans kläder.

Mannen greps därefter och anhölls senare samma dag. Två dagar senare beslutades om häktning och nu åtalas han vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för grov misshandel och ringa narkotikab­rott, då han även ska ha brukat någon form av cannabis.

I förhör har den misshandla­de mannen uppgett att det hela ska ha börjat som ett bråk om en skuld utanför hans bostad. Efter en del knuffande de båda emellan ska han först ha fått ett finger i ögat och därefter blivit huggen i låret med en kniv.

Han ska därefter ha puttat den misstänkte mannen nerför en trappa och gått för att få hjälp.

Den misstänkte mannen förnekar brott och har i förhör uppgett att han enbart agerade i självförsv­ar då han menar att han blev attackerad efter att ha frågat om han skulle få sina pengar.

 ??  ??
 ?? Bild: Polisen ?? den misstänkte mannen överlämnad­e en blodig fällkniv vid gripandet.
Bild: Polisen den misstänkte mannen överlämnad­e en blodig fällkniv vid gripandet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden