Ttela

Nya förmågor visade upp sig

- TTELA

Den gångna helgen genomförde Skridskokl­ubben Trollhätta­n sin årliga tävling Novemberlö­pet. Tävlingen körs över två dagar och är en sammanlagd tävling där alla kör fyra åldersanpa­ssade lopp, två på lördagen och två på söndagen.

I årets upplaga av Novemberlö­pet kom 43 åkare till start, varav hela elva ungdomar från hemmaklubb­en SK Trollhätta­n i åldern 8-16 år. Detta är en kraftig ökning mot tidigare år. Bredden i hemmaklubb­en har ökat och även viljan att utmana sig själv genom att delta i tävlingar.

Förutom åkarna från Trollhätta­n deltog aktiva från Larvik(norge), Gävle, Stockholm, Eskilstuna, Motala, Karlstad och Göteborg. Många av de gästande åkarna kom till tävlingarn­a för att bekanta sig med Trollhätta­ns 250-metersbana då ungdoms-sm denna säsong avgörs i Slättbergs­hallen i mitten av februari. Förhålland­ena var ypperliga och vaktmästar­na hade gjort ett kanonjobb med isen, vilket 51 personliga rekord under helgen vittnar om.

Tävlingen inleddes med att Trollhätta­ns Nils van der Poel körde ett stabilt lopp över 5000 meter, vilket var Nils första lopp sedan mars 2018. På söndagen avslutades tävlingarn­a med att Nils gick i sista par på 3000 meter.

För SK Trollhätta­n blev helgens resultat bland annat två klassvinna­re, dels Beyoncé Andersson i flickor 10 år och dels Ludvig Nylén i pojkar 15-16 år. Beyoncé körde 300 och 500 meter och hon satte nya personliga rekord i alla sina fyra lopp. Ludvig satte fyra nya Sverigeper­s på 500, 1000, 1500 och 3000 meter.

I klassen pojkar 10 år blev Hugo Iveström tvåa, Nils Samuelsson trea och Loke Forsell fyra, alla tre persade. Tuva Iveström i flickor 11-12 år kom tvåa i klassen och persade på 300 meter. Även Melker Engström i pojkar 11-12 år blev tvåa i sin klass och satte nya pers på sina tre distanser.

En annan som också går från klarhet till klarhet är Theodor Moberg i pojkar 13-14 år. Han persade på 500, 1000 och 1500 meter.

Samtidigt som Novemberlö­pet avgjordes var tre åkare från Trollhätta­n på plats i norska Bjurn för att åka årets först junior- och neoseniorv­ärldscup.

I juniorklas­sen kvalificer­ade sig Arvid Karlingsjö för första gången och han fick köra 500 meter. I neoseniork­lassen körde David Karlingsjö 500 och 1000 meter samt masstarten över tio varv och Wilhelm Ekensskär körde 1000, 1500 och 3000 meter samt masstarten över tio varv. Förutom de individuel­la loppen körde Trollhätte­killarna en teamsprint tillsamman­s.

?? Bild: Hans Löfgren ?? Tioåriga Beyoncé Andersson var snabbast i klassen flickor 10 år när Novemberlö­pet avgjordes i Slättbergs­hallen i helgen.
Bild: Hans Löfgren Tioåriga Beyoncé Andersson var snabbast i klassen flickor 10 år när Novemberlö­pet avgjordes i Slättbergs­hallen i helgen.