Ttela

Erik har nyckelroll i viktig streckfigh­t

- Toni Andersson 0520 - 42 26 44, toni.andersson@ttela.se

Fyra poäng skiljer Trollhätta­ns HC från en plats i alltvåan efter helgerna. I kväll, efter hemmamötet med Gislaved, kan avståndet vara en – eller sju. – Vinner vi är vi i allra högsta grad med, förlorar vi ser det däremot mörkt ut, säger Thckeepern Erik Brunberg.

Man brukar inom sportens värld prata om sexpoängsm­atcher, och aftonens mellan THC och Gislaved är definitivt en sådan.

Trion VHC, Grästorp och Bäcken kommer att ta tre av de fyra platserna i alltvåan, om den fjärde fightas i första hand Gislaved (24 poäng), Mölndal (22) samt duon THC och Nittorp (20).

– Vi går självklart för seger, vi har gjort det bra så här långt och jag är imponerad av hur vi lyckats kriga på som vi gjort med tanke på alla skador, säger målvakten Erik Brunberg, säker sista utpost och som sådan lagets kanske viktigaste spelare.

– Formen är bra även om jag inte är nöjd med räddningsp­rocenten, långt därifrån ...

Erik Brunberg har 88,63 i procent och det är ganska långt under det han normalt brukar ligga på.

– Strax under 92 brukar det vara, men vi har gjort många mål i matcherna och då är det lätt gjort att det ramlar in en eller annan puck bakåt.

Brunberg gjorde en kanonmatch mot Mölndal nyligen, men då valde lagkamrate­rna att inte göra några mål överhuvudt­aget.

I hemmamötet med Kungälv i omgången efter var han sjuk, men var tillbaka i kassen när THC mötte Grästorp i fredags kväll (förlust 1-5).

– Vi gjorde trots allt en bra match, men de var effektiva, säger Erik Brunberg, som fick se ett rejält rallarslag­smål utspelas i slutet av matchen.

– Ja, de hade kramkalas nere vid det andra målet ...

Resultatet av detta blev bland annat att THC:S Stephan Beauvais är automatisk­t avstängd mot Gislaved och under torsdagen kommer domen om det blir fler matcher.

Mötet med smålänning­arna i början av serien såg länge ut att sluta med Thc-seger, men Gislaved lyckades kvittera i slutperiod­en och avgjorde efter tolv (!) sekunders spel av förlängnin­gen.

– De är tunga att möta på hemmais, hur de är i bortaspel vet jag inte. Det visar sig, säger Erik Brunberg, som tvingats se den ena lagkamrate­n efter den andra lämna återbud på grund av skada den här säsongen.

– Självklart är vi hämmade av alla skador, det är många poäng som vi tappar med spelare som Marcus (Carlsson) och Foppa (Jonas Forsberg) på skadelista­n.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Thc-målvakten Erik Brunberg är inte nöjd med sin räddningsp­rocent den här säsongen, men har åtta matcher på sig att höja upp den till över 90 där han brukar ligga. I kväll väntar en supervikti­g fight i Slättbergs­hallen mot Gislaved.
Bild: Christian Flodin Thc-målvakten Erik Brunberg är inte nöjd med sin räddningsp­rocent den här säsongen, men har åtta matcher på sig att höja upp den till över 90 där han brukar ligga. I kväll väntar en supervikti­g fight i Slättbergs­hallen mot Gislaved.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden